3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Çevre planı Meclis'ten döndü

SİNOP ÇEVRE PLANI MECLİSTEN GERİ DÖNDÜ

Sinop merkezi ile merkeze bağlı 42 köyü ilgilendiren çevre düzeni planı İl Genel Meclisi'nden geri döndü.

Sinop İl Genel Meclisi haziran ayı oturumları gerçekleştirilen son oturumla birlikte tamamlandı. Sinop İl Genel Meclisi toplantı salonunda Meclis Başkanı Uğur Giresun başkanlığında gerçekleştirilen oturumda 58 maddelik gündemin son 16 maddesi görüşüldü.

Haziran ayı oturumlarının en önemli maddesini Sinop'un geleceğine şekil vermesi beklenen 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı oluşturdu. Daha önce görüşülerek tekrar düzenlenmesi için geri gönderilen 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı yine meclise takıldı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda uzun incelemeler sonucunda önemli eksiklikleri tespit edilen çevre düzeni planı oybirliği ile reddedildi.

Belediye tarafından özel bir firmaya hazırlattırılan çevre düzeni planı hakkında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Güryay Güzel, planın birçok eksikliğinin olduğunu söyledi. Güryay Güzel, "Bütün muhtarlarımızla tek tek çalıştık. Firma ile de bir kaç kez görüştük. Ama fazla bir iyileştirme de göremedik. Biz sadece ve sadece Sinop'un geleceğini düşünerek hareket ediyoruz. Biz bu planın bazı kesimlerden çok, toplumun tüm kesimlerine hitap etmesini istiyoruz. Biz bu planın tamamen değişmesini istiyoruz. Birileri bizi 'bunlar sadece köylere taş döktürmekten, köylere greyder göndermekten anlar' diye düşünüyor. Herkes iyi bilsin ki, burada ki il genel meclisi üyeleri, taş döktürmeyi de iyi bilir, çevre planı üzerinde çalışmayı da iyi bilir, adam gibi çalışmayı da iyi bilir. Ayrıca birilerinin menfaati için çalışmamayı da iyi bilir. Meclis başkanından tüm üyelerine kadar bizim amacımız Sinop insanına hizmet. Bu şekilde bu raporum bizden geçmesi mümkün değil. Bu tekrar gündemimize gelirse, yine Sinop'un menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapacağız" diye konuştu.

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Baki Ergül ise belediye mücavir alan içinde olan bölümdeki çevre düzeni planının kurumların görüşleri doğrultusunda belediye meclisi tarafından kabul edildiğini söyledi. Baki Ergül, "İl Genel Meclisi mücavir alan dışındaki kısım için kendi görüşlerini ortaya koymuş olabilir. Sinop'un geleceği söz konusu. Biz mücavir alan sınırlarında ki 1/25000'lik planı kurum görüşlerini söz konusu firmayla haritayla bütünleştirdik. Belediye meclisimiz de bu planı kabul etti" şeklinde konuştu.

SİNOP ÇEVRE PLANI MECLİSTEN GERİ DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 17:15:04
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 19:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?