7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Cezaevi yetmedi fabrika kuruyorlar

Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 2 yıl önce faaliyete sokulan ve Türkiye’deki tüm cezaevlerinde görevli infaz koruma memurlarının üniformalarının dikildiği tekstil ünitelerinden sonra, cezaevi yönetimi şimdi de tekstil fabrikası kurmaya hazırlanıyor.

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş, 2-3 ay içerisinde cezaevinde açılacak fabrikada mahkumların çalışma imkanı bulabileceğini söyledi. Nerede olursa olsun çalışmanın insanın hayatında önemli bir faktör olduğunu kaydeden Kuriş, "Bir de bunu kapalı mekanlarda kalmak zorunluluğunda olan insanlar için değerlendirdiğimizde çalışmanın ne kadar önemli olduğunu takdir edersiniz. Bizim gayemiz, erkek-kadın bütün mahpusların aktif olarak çalışabilecekleri ortamı hazırlamaktır" dedi.

Amaçlarının 2-3 ay içinde açılacak olan tekstil fabrikasıyla toplam olarak 1 yıl içerisinde 250 mahkumun çalışmasını temin etmek olduğunu dile getiren Kuriş, "Gayemiz diğer mahpusları da tercih ettikleri iş kollarına yerleştirerek, mahpusların mümkün olduğunca tamamına yakınını gönüllülük esasına göre çalıştırabilmektir. Bu şekilde, tahliye sonrasında hükümlü ve tutukluları toplumla kaynaştırmak, onları hayata hazırlamak ve kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Bu arada 370 tutuklu ve hükümlünün kaldığı Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi’nde halen 95 mahkum tekstil atölyesinde görev alırken, bununla birlikte fırın, cilthane, çay ocağı, mutfak, kalorifer ve inşaat işlerinde toplam 124 kişi faal olarak çalışmış oluyor. Yine el sanatları, gemi maket, incik-boncuk işlerinde de, el sanatları için ayrılan bölüm ve koğuşlarda yaklaşık 100 mahkum iş üretiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 12:14:27
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 17:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?