3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

CHP liderine büyük ilgi

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU SİNOP'TA HALKA HİTAP ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan televizyonda arşıma çıksın dedik, gelmedi. Eğer istiyorsa Sinop'un güzel bir meydanı var. 'Ama orada CHP'li belediye başkanı var, bana tuzak kurarlar' diyorsa, gelsin Konya'ya, ben oraya da gelirim. Söz veriyorum" dedi.

Helikopterle ilk olarak Boyabat ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde seçim otobüsünden halka hitap etti. Ardından Sinop'a gelerek Uğur Mumcu Meydanı'nda vatandaşlara seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve hükümete yüklendi. Konuşmasına iktidara geldiklerinde askerlik süresini 15 aydan önce 9 aya düşüreceklerini belirterek başlayan Kılıçdaroğlu, 12 Haziran'da vatandaşı CHP çatısı altında birleşmeye davet etti. Kılıçdaroğlu, "12 Haziran'da sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız.

12 Haziran'da sandığa gidip gençlerimizin hayaliyle oynayan AKP'den hesap soracağız. Yoksulluğu bitirmek için geliyoruz. Çatık kaşlı insanların değil, güler yüzlü insanların olduğu bir toplum için geleceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de en büyük dramı kadınların yaşadığını savunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede en büyük dramı kadınlar ve çocuklar yaşıyor. Çocuklar her gece yatağa aç giriyor. Eğer Hakkari'de bir çocuk, çöpte kağıt toplarken kamyonun altında kalırsa, bir derdimiz var demektir. Yirmi birinci yüzyıla bu tablo yakışmıyor. Her aileye huzur getireceğiz. Akşam tencere kaynayacak. Anne, huzur içinde çocuğunu okula gönderecek. Dershanelere veriler paralar ne kadar biliyoruz. Sorun varsa çözüm de var.

Geçmişte hangi partiye oy verilirse verilsin, Türkiye'de sorunlar büyüdü. O sorunları aşmamız lazım. Dünyanın bütün demokrasilerinde liderler televizyonlara çıkarlar. İngiltere, Japonya, Amerika'da liderler televizyonlara çıkarlar. Gel beraber çıkalım televizyon kanallarına. Senin bir sürü yandaş televizyonun var. Çıkalım, orada konusalım. Sor bana, cevap vereyim ben de. Sonra ben sana sorayım, cevap ver. Diyor ki 'ben televizyon kamerasına meraklı değilim'. O zaman eğer istiyorsa Sinop'un güzel bir

meydanı var, gelsin buraya otursun, ben cevap veririm. 'Sinop olmaz, Sinop'ta CHP'li belediyeyi başkanı var, bana tuzak kurarlar' diyorsa eğer, gelsin Konya'ya, ben oraya da gelirim. Söz veriyorum. Recep bey karşıma çıkabilir mi? Bir kere kul hakkı yememesi lazım. Adam da mangal gibi yürek olması lazım. 'Ben çıkmam' diyor. 'O çırak, ben ustayım' diyor. Usta her zaman çırağı yener. O zaman gel karşıma kim usta kim çırak göstereyim" dedi.

"Size sözüm var. Sadece ekonomiyi düzeltmeyeceğim, sadece yoksula vermeyeceğim. Aynı zamanda demokrasi ve özgürlük getireceğim" diye devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Artık telefonlar dinlenmeyecek. Demokrasinin mutlaka Türkiye'ye gelmesi lazım. Önce Cumhuriyet'i kurduk. Sonra sosyal demokrasiyi getirdik. Şimdi özgürlük ve demokrasi zamanı. Dördüncü bir devrime imza atacağız. Yetki verirseniz, haramilerin saltanatını yıkıp özgür bir Türkiye kuracağız. Recep beyin kimyasını, ezberini bozdum, şifresini

çözdüm. Şimdi de itiraflara başladı. Kendisinin damarına bastım. Dedi ki 'ey Kılıçdaroğlu sen bilmiyor musun, biz bazı bakanları listelere neden koymadık, yolsuzluk yaptılar diye koymadık'. Bunun üzerine dedim ki 'o bakanların isimlerini bildir.' Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir başbakan kendi kabine arkadaşlarının yolsuzluk yaptıklarını itiraf etti" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, tüm CHP'lileri her gün 10 dakika CHP için çalışmaya davet etti ve Sinop Milletvekili Adayları Engin Altay ile Abdullah Şişek'e destek istedi. Bu arada mitinge katılan bazı vatandaşlar, 'nükleere hayır' sloganları attı. Sloganlar karşısında Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu güzel doğa harikasının ne nükleer ne de termik santrallerle yok edilmemesi lazım. Zaten balıkçılık tükendi. Çocuklar ve geleceğimiz için doğayı korumamız lazım. Eğer güzel bir doğa bırakırsak görevimizi yapmış oluruz."

Kılıçdaroğlu, Sinop programını tamamladı ve özel bir uçakla Ankara'ya gitti.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU SİNOP'TA HALKA HİTAP ETTİ
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU SİNOP'TA HALKA HİTAP ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2011 Cumartesi 20:19:02
Güncelleme :21 Mayıs 2011 Cumartesi 22:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?