5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

CHP'li Ergül göreve başladı

Sinop'ta 2004 yerel seçimlerinde 1 oyla belediye başkanlığını kaybeden CHP'li Baki Ergül, 2009 seçimlerinde rakibine 3 bin oy fark atarak kazandığı belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

AK Parti'li rakibi karşısında yaklaşık 3 bin oy farkla belediye başkanlığını kazanan CHP'li Baki Errgül ve belediye meclis üyeleri ilk olarak sabah saatlerinde Sinop Adliyesi'ne giderek İl Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldı. Ergül ve meclis üyelerine CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ile İl Başkanı Mustafa Acun ve diğer teşkilat üyeleri eşlik etti. Baki Ergül ve 8 meclis üyesi mazbatalarını Sinop Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Tuncay Çelik ve Merkez İlçe Seçim Kurulu Müdürü Hikmet Çalışkan'ın elinden aldı.

CHP'li yeni Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve beraberindekiler daha sonda adliyeden yürüyerek Sinop Belediyesi'ne geldi. Burada coşkulu bir kalabalığın beklediği Ergül'ü, görevi sona eren bağımsız Belediye Başkanı Zeki Yılmazer kapıda karşıladı. Tören mangasını selamlayan Ergül'ü belediye dışında bekleyen kalabalık dakikalarca alkışladı. Daha sonra Baki Ergül ve beraberindekiler başkanlık makamına çıktı. Burada düzenlenen törenle görevi devralan Ergül, Sinop'un sorunlarını ve tüm problemleri yine Sinoplularla birlikte aşacaklarını söyledi. Belediye hakkında brifing veren Başkan Yılmazer de Ergül'e hitaben bir konuşma yaptı.

Yılmazer, "Bu günün öncelikle sayın Ergül ailesine, CHP'ye ve Sinopumuza hayırlı olmasını diliyorum. İşiniz zor, kolay değil. Ben size başından beri inanıyor ve güveniyorum. Bütün problemleri iyi bir ekip kurarak aşacağına inanıyorum. Sinop senden hizmet bekliyor. Bu hizmetlerde bize de emirlerin olursa, her zaman emrindeyiz. Benim başkanlığım döneminde birkaç ricamız oldu. Eski
rakibimiz olmanıza rağmen, hiç tereddüt etmeden geldin, projelerimizi hazırladın, öncülük ettin, ağabeylik yaptın. Biz de sana kardeşlik yapmak için her zaman emrindeyiz, yanındayız. Tekrar hayırlı olsun" diye konuştu.

Yılmazer daha sonra alkışlar arasında başkanlık binasından ayrıldı. Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül tören sonrası kendisine bekleyen kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 15:12:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?