3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

'Çiftçi örgütleri büyük destekler aldı'

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürü Mehmet Taşan, 2003-2008 yılları arasında toplam bin 491 kooperatife 1 milyar 27 milyon YTL kaynak aktarımı yapıldığını söyledi.


Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü (TEDGEM) Eğitim ve El Sanatları Daire Başkanlığı tarafından 41 ilin destekleme şube müdürlerine yönelik başlatılan "TEDGEM Projelerinin Değerlendirilmesi" konulu 5 günlük eğitim semineri devam ediyor.

Seminerde konuşan TEDGEM Genel Müdürü Mehmet Taşan, genel müdürlüğün çalışmalarını anlattı. Çiftçi örgütlerinin büyük destek aldığını, bu kapsamda faizlerin de düşük ve uzun vadeye yayıldığını kaydeden Mehmet Taşan, "Türkiye'de çiftçi
örgütlenmesine baktığımızda tarımsal kooperatifleri, üretici birlikleri, oda, dernek ve vakıflar gibi çeşitli örnekler görmekteyiz. Daha doğrusu çiftçi örgütlenmelerinde sayısal anlamda bir zenginlik olduğu görülmekte. Ama önemli olan bu sayıların, fonksiyonel anlamda da zenginliğe dönüşmesi.

Bilindiği gibi, genel müdürlüğümüzce kooperatiflerimize yönelik projeler yürütülmekte. 2004 yılından itibaren kooperatif projelerinde çok büyük bir artış meydana geldi. 1990 yılında başlayan ortaklar mülkiyetindeki projeler, gerçekten bizim insanımıza uygun geliştirilen projeler oldu. 2002 yılına kadar, yani 13 yıllık bir süreçte 600 kooperatife proje uygulanmışken, 2003-2008 yılları arasında toplam bin 491 kooperatife 1 milyar 27 milyon YTL gibi bir kaynak aktarılmış oldu" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 12:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?