5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Çiftçiler Eğitiliyor

Sinop'ta, İl Tarım Müdürlüğü tarafından köylerde düzenlenen "çiftçi eğitimi" toplantılarıyla üreticiler bilgilendiriliyor.


Son olarak İl Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şubesi tarafından merkeze bağlı Osmaniye köyünde eğitim toplantısı düzenlendi. Muhtarlık merkezinde verilen ikram ardından köydeki Güzel Sanatlar Lisesi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitime Vali M. Hakan Güvençer, İl Tarım Müdürü Sıddık İpek, İl Tarım Şube Müdürleri ile çok sayıda köylü vatandaş katıldı.


Çiftçi eğitim toplantılarının düzenli olarak bütün ilçe ve il merkezinde gerçekleştirildiğini belirten Sinop İl Tarım Müdürü Sıddık İpek, "Çiftçilerimizin eğitimli birer üretici olması için tüm ilçelerimizde ve merkez köylerimizde eğitim toplantıları yapıyoruz. Toplantılarda, bilinçli yapılan tarımın ekonomiye olan katkısını anlatıyor. Bilinçli tarımın nasıl uygulanacağını verdiğimiz derslerle aktarıyoruz. İl merkezinde de çarşamba ve cuma günleri toplantı yapıyoruz. Mesajlarımızı bire bir iletiyoruz.

Bakanlığımızın desteklemeleri ve diğer tüm konular hakkında geniş bilgiler veriyoruz. Toplantılarımız iki aşamalı yapılıyor. İlk bölümde kendi çalışmalarımız hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra, ikinci aşama ise karşılıklı soru-cevap olarak gerçekleşiyor" diye konuştu.


Daha sonra Çiftçi Eğitim ve Yayım Şubesi Müdürü Necat Demirbaş, Proje İstatistik Şube Müdürü Sefer Şahintürk, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Kazım Üstün ve Destekleme Şube Müdürü Orhan Şanlı tarafından köylülere sinevizyon gösterimi eşliğinde çeşitli bilgiler verildi. Programda ayrıca köylerde uygulanacak projeler anlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 18:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?