3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Çiftçilere tarım eğitimi

Sinop'un Gerze ilçesinde çiftçiler, düzenlenen toplantılarda tarım konusunda bilgilendiriliyor. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Hacıselli köyünde düzenlenen kış dönemi çiftçi bilgilendirme toplantısına 45 çiftçi ailesi katıldı.

Tarımsal bilgilerin verildiği toplantıda konuşan Tarım İlçe Müdürü Halil Karadeniz, bölgenin kalkınabilmesi ve tarımsal ürün yönüyle kendine yeterli olabilmesi için çiftçilerin bilinçli olması gerektiğini belirterek, bu durumda bölgenin birkaç yıl içinde gelişmiş tarım bölgeleri seviyesine gelebileceğini söyledi.

Tarımsal desteklemelerin devam ettiğini belirten Karadeniz, "Bu bölgede hayvancılığın, sebze ve meyve üretiminin yaygınlaştırılması, geliştirilmesi amacıyla vakıf şartlarına uyan çiftçilerimiz, vakıf tarafından desteklenecektir. Devletimiz sera yapımıyla ilgili her türlü desteği veriyor. Gerze Tarım Müdürlüğü olarak meyvecilik ve seracılıkta oldukça yol kat ettik. Bu bölgede meyvecilik ve seracılık yapmak da oldukça gelir getiricidir. Vakıf şartlarına uygun en az üç dekarlık alana örnek olması açısından vakıf destekli bodur meyve bahçeleri kurmak istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 12:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?