5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Çiftçiye yarı hibeli makine desteği

TÜRKELİ'DE ÇİFTÇİLERE YARI HİBELİ MAKİNE DESTEĞİ

Sinop'un Türkeli ilçesinde “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi" kapsamında çiftçiler için yarısı hibe yoluyla alınan makine ve ekipmanlar törenle hak sahiplerine dağıtıldı. Çiftçilerin işlerini kolaylaştıracak olan makine ve ekipmanları Vali M. Hakan Güvençer çiftçilere kendi eliyle teslim etti.

Törene Sinop Valisi M.Hakan Güvençer, Türkeli Kaymakamı Muhammet Önder, Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, İl Tarım Müdürü Sıddık İpek ile daire amirleri ve çiftçiler katıldı. Törende konuşan İl Tarım Müdürü Sıddık İpek, makine ekipman alımlarının 2007 yılından itibaren programa dahil edildiğini belirterek, gerçek kişiler için 50 bin TL, tüzel kişiler için 100 bin TL'ye kadar olan tutarın yüzde 50'sinin bakanlıkça hibe olarak karşılandığını söyledi. 2009 yılındaki müracaatların 13 Mayıs tarihinde sona erdiğini hatırlatan Sıddık İpek bu süreye kadar il genelinde toplam 69 başvuru yapıldığını ve bunların tamamının karşılandığını kaydetti. İpek, "Bunların içinde bahçe el traktörleri, mibzer, hububat harman makinesi, çayır biçme makinesi, silaj makinesi, motorlu tırpan, toprak prezesi, süt sağım ünitesi, balya makinesi, soğuk hava tesisatlı nakil araçları, purvazatör yer almaktadır. Son iki yılda toplam 226 makine için 1 milyon 191 bin 540 TL hibe ödemesi yapıldı. Projelerin hazırlanması ve uygulanması konusunda il ve ilçe müdürlükleri her türlü desteği vermektedir. Türkeli ilçesinde de bu günkü dağıtımla birlikte toplam 47 makine ekipmanını hak sahiplerine vermiş oluyoruz" diye konuştu.

Daha sonra çoğunluğunu motorlu bahçe traktörlerinin oluşturduğu yaklaşık 20 adet makine ve ekipmanı Vali M. Hakan Güvençer tarafından çiftçilere dağıtıldı. Dağıtılan makine ve ekipmanlarının il tarımına katkıda bulunacağını kaydeden Vali Güvençer, çiftçilerin bu ve buna benzer makineleri almak için başvuru yapmasını istedi. Vali Güvençer daha sonra ilk belgeyi ve tarım aracını Hamdi Bozkurt isimli vatandaşa teslim etti.

TÜRKELİ'DE ÇİFTÇİLERE YARI HİBELİ MAKİNE DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 12:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?