5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Çinli denizci tedavi altında

Çin bayraklı kuru yük gemisinde merdivenden düşerek bilincini kaybeden Çinli denizci, Sinop'ta tedavi altına alındı. Çince'den başka bir dil bilmediği için kimseyle konuşamayan denizci, hastanede çizgi film izleyerek vakit geçiriyor.
Batum'a gittiği öğrenilen Çin Halk Cumhuriyeti Bayraklı "Wessel Genco Seyyid Umman Cemal Engin" adlı kuru yük gemisi Sinop'un Ayancık ilçesi açıklarında seyrettiği sırada Wang Yanqı (45) adlı gemi personeli merdivenleri silerken güverteye düştü. Düşmenin etkisiyle kafasını yere çarpan Wang Yanqı, daha sonra bilincini kaybetti. Gemi kaptanının olayı sahil güvenliğe haber vermesi sonrası, Çinli gemici Sahil Güvenlik 72 Botu tarafından İnceburun açıklarında gemiden alındı. Limanda bekleyen ambulansla Sinop
Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Wang Yanqı, müşahede altına alındı.
Gözlerini açtığında kendini hastanede bulan Çinli gemiciyle Çince bilen olmadığı için bir türlü irtibat kuramayan hastane personeli Wang Yanqı ile işaret diliyle anlaşabiliyor. Hastanede kendine ait el bilgisayarından çizgi film izleyerek vakit geçiren 45 yaşındaki Çinli denizcinin gözetim süresinin ardından ülkesine gönderileceği öğrenildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 15:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?