7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Çöplük tepkisine Başkan'dan destek

Türkiye’nin en kuzey noktası olan İnceburun mevkiinde oluşturulan Sinop Şehir Çöplüğü’nü protesto etmek isteyen köylülere Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer’den de destek geldi.

Çöplüğün daha fazla genişletilmemesi için etrafına fidan diken köylülere müjde veren Başkan Yılmazer, katı atık projesi için düğmeye basıldığını söyledi.

Yaklaşık 2 yıl önce Sinop Belediyesi’nin, çöp toplama ünitesini, önemli ağaç potansiyeline sahip ve tabiatı koruma alanı kapsamında olan Kurtkuyusu Köyü mevkiine taşımasına tepkiler büyüyor. Köy sakinleri, çöplüğün pis kokuların yanında, çevredeki ağaçların kurumasına ve hatta köydeki hayvanların zehirlenerek ölmesine neden olduğunu iddia etti. Ayrıca çöplük alanının, Türkiye’nin en kuzey noktası olan İnceburun’da turizm amaçlı sürdürülen çalışmaların da olumsuz yönde etkilendiği belirtildi.

Köy halkı, tepkilerini göstermek ve çöplüğün daha fazla genişletilmesini önlemek için 11 bin metrekarelik alanın etrafına bin kadar fidan dikti. Köylülerin eyleminden basın mensupları aracılığıyla haberdar olan Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer de ilginç bir tepki göstererek eylemi desteklediğini açıkladı. Kısa süre içerisinde bu soruna çözeceklerini belirten Başkan Yılmazer, verilen rahatsızlık nedeniyle de köylülerden özür diledi.

Katı atık projesi için düğmeye basıldığını kaydeden Zeki Yılmazer, "Meşedağ bölgesindeki alanın katı atık projesi kapsamında verilmesi için başvurumuzu yaptık. Ön izin belgemiz geldi. Üç belediye olarak protokol yapacağız. Bu konuda AB fonlarından istifade etmek arzusundayız. 2005 yılının Şubat ayına kadar projemizi hazırlayıp teslim edeceğiz. Tesis yapılana kadar köylülerimizin biraz sabretmesi gerekiyor. Doğayı seven herkesten ve köy halkından özür diliyoruz. Vatandaşlarımız haklı ve haklı tepkilerini dile getiriyor. Bu insanlarımıza hiç bir şey deme lüksümüz yok. Çöpü ormana dökerseniz böyle haklı tepkiler gelir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2005 Pazar 15:14:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?