3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Denetimli serbestlik sistemi

Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından Türkeli ilçesinde, "Denetimli Serbestlik Sistemi ve Faaliyet Alanları" konulu tanıtım semineri düzenlendi.

Türkeli Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nde gerçekleştirilen semineri Türkeli Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran ile tüm kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve mahalle muhtarları izledi.

Programda Sinop Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Fatih Sancak ve Sinop Cumhuriyet Savcısı Seyithan Öztürk tarafından slayt gösterimi eşliğinde önemli bilgiler verildi.


Denetimli serbestlik ve yardım merkezleri ile koruma kurulları hakkında geniş bilgi veren Fatih Sancak, denetimli serbestlik sisteminin suça uygulanan yaptırım veya tedbirin, ceza infaz kurumu dışında yani toplumun içinde yerine getirilmesi ile ilgili bir kavram olduğunu söyledi. Sancak, "Sistemin amacı, soruşturma, sorgulama, hükümlülük aşamasında adalet sistemi açısından önemli bir boşluğu doldurmak. Ayrıca, suç işleyenlerin topluma kazandırılması için yapılacak çalışmalarla, sorumluluğu hemen tüm toplum kesimlerine yaymak ve suç işleyen bir insanın toplumdan dışlanmadan kazandırılması için onlara yardımcı olmak" dedi.


Sinop Cumhuriyet Savcısı Seyithan Öztürk ise sistemin kuruluş amacına değinerek, sistemin söz konusu hapse alternatif tedbirlerinin infaz edilmesi ve şartla tahliye edilen kişilere, topluma uyum sağlamaları için gerekli psiko-sosyal yardımı yapmak olduğunu söyledi. Öztürk, suç mağduruna yardım etmenin yanında bu tür cezaları infaz etmek ve denetlemenin sistemin amaçları arasında olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 12:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?