5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Deniz dibinden hasar tespiti

Sinop'ta kasım ayında şiddetli lodos nedeniyle büyük bölümü yıkılan yat yanaşma rıhtımında su altından hasar tespit çalışması yapıldı.


Ulaştırma Bakanlığı Demir Yolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) Araştırma Dairesi tarafından görevlendirilen 2 kişilik ekip, geçen yıl kasım ayında şiddetli fırtına ve dalgalar nedeniyle büyük bir bölümü yıkılan, yat yanaşma rıhtımında hasar tespit çalışması yaptı.

Ankara'dan gelen ekip, İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'ne bağlı deniz polisi dalış ekibiyle birlikte yerinde tespit amacıyla yürüttüğü çalışma kapsamında deniz dibinde inceleme yaptı.

DLH Görevlisi İnşaat Mühendisi Bergüzar Özbahçeci, 1999 yılında yat bağlama ve çekek yeri olarak yapılan rıhtımla ilgili gereken tutanakları tuttuklarını söyledi. Özbahçeci, "Bize bu konuyla ilgili belediye tarafından bir yazı geldi. Şimdi biz de bu hasarın neden olduğu ve ne gibi önlemler alınabileceğini tespit etmek için geldik. Hasarlı alan yaklaşık 100 metrelik bir sahili kapsıyor.

Su Altı Grup Amirliği'ne bağlı Deniz Polisi Ekipleri, su altı fotoğraf ve görüntü çekimleriyle bize hasar tespit çalışmalarını fotoğrafladılar
ve görüntülediler. Biz de bu doğrultuda hasar tespit tutanağı hazırlıyoruz. Çalışmalarımızın sonucunda yapılacak tespitler Ankara'da değerlendirmeye alınarak, oluşan hasar onarılacak" dedi

İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 15:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?