3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Deniz kabukları ekmek parası oldu

Deniz canlılarının kabukları, Sinop'taki usta ellerde hediyelik eşyaya dönüştü.

Midye ve istiridye kabuklarından yapılan ilginç insan figürleri yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Memur emeklisi Hikmet Ceylan (53) ile arkadaşı Şefik Gül (53), hobi olarak başladıkları deniz kabuklularından süs eşyası yapma uğraşı, yeni bir hediyelik eşya sektörünü ortaya çıkardı. Deniz kenarlarında birlikte topladıkları deniz kabuklularından insan ve hayvan figürleri yapan ikili, figürlerin büyük ilgi görmesi üzerine ilgi çeken hobilerini pazara sundu.

Kentin en işlek yeri olan İskele Caddesi'nde sergiledikleri süs eşyalarına yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Hikmet Ceylan, 10 yıldır kabuklu deniz ürünlerini işlediğini söyledi.

Hikmet Ceylan, "Kışın deniz kenarından midye istiridye gibi deniz kabuklularını toplayıp, yaz sezonuna kadar hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Deniz ürünlerini tasarladığımız şekilde hediyelik eşya haline getiriyoruz. Yaptığımız süs eşyaları içerisinde kaplumbağa, salyangoz ve kurbağa şeklindeki tasarımlarımızın yanı sıra, gözleme yapan kadın, müzik aleti çalan adam, tef çalan, bayrak taşıyan bayan, gibi çeşitli figürler de var. Figürlerimiz büyük ilgi görüyor" dedi.

Yaptıkları hediyelik eşyaların yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi gördüğünü kaydeden Ceylan, "İnsan ve hayvan figürlerini tamamen deniz ürünlerinden oluşturduğumuz için dikkat çekiyor ve ilgiyle inceliyorlar. Şu ana kadar gelen taleplerden de çok memnunuz. Bu iş bizim için hem spor oluyor hem de ekonomimize katkı sağlıyor" diye konuştu.

Deniz kabuklularından yapılan hediyelik ürünlerin tanesi 3 YTL ila 10 YTL arasında satılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 13:54:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?