3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Deniz salyangozu avize oldu

Eti Uzakdoğu ülkelerine ihraç edilen deniz salyangozlarının kabukları avize oldu.

Sinop'ta tamamen kabuklu deniz ürünlerinden yapılan süs eşyaları büyük ilgi görüyor. Deniz salyangozu ve deniz atları ile midye kabukları usta ellerde, avizeden, nazarlığa, sarkaçtan çeşitli takı ve süs eşyalarına dönüşüyor. 29 yıldır kabuklu deniz ürünlerinden çeşitli hediyelik eşyalar yapan Taner Aslan (48), kendi tasarladığı değişik hediyelik eşya ve takıları pazarlıyor.

Özellikle deniz salyangozu ve deniz atlarından yaptığı sarkaç şeklindeki figürlerin oldukça dikkat çektiğini belirten Aslan, bilezik, kolye ve gerdanlık gibi değişik tarz ve tasarımlarla da yaptığı hediyelik eşyaların yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çektiğini söyledi.

Taner Aslan, "Özellikle dışarıdan kente gelenlerin büyük ilgisi ile karşılaşan bu ürünler, Sinop'un tanıtımı noktasında da büyük katkı sağlıyor. Ürünlerimin fiyatları 20- 25 YTL arasında değişiyor. Kabuklu deniz ürünlerinden yaptığım hediyelik eşyalar tamamen kendi el emeğim ve kendi tasarımlarım. En çok ilgi gören tasarımım ise deniz atı ile istiridyeleri birlikte kullanarak yaptığım sarkaç şeklindeki hediyelik eşyalar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 12:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?