5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Deniz Yıldızı-2009 taktik tatbikatı

Donanma Komutanlığı tarafından planlanan Deniz Yıldızı-2009 Taktik Tatbikatı kapsamında TCG Poyraz ve TCG Tayfun Hücumbotları Sinop Limanı'na demirledi.

Her iki hücumbot halkın ziyaretine açıldı.
7-19 Nisan tarihleri arasında Marmara Denizi ve Karadeniz'de icra edilen Deniz Yıldızı-2009 tatbikatına Türk Deniz Kuvvetleri'nden 6 firkateyn, 1 korvet, 2 denizaltı, 4 hücumbot, 2 yardımcı sınıf gemi, 2 sahil güvenlik botu, 4 helikopter, deniz karakol uçakları, Karadeniz Gözetleme Koordinasyon Merkezi, SAS, SAT ve Sualtı Görev Timleri ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı uçakları iştirak ediyor.

4 safha halında yapılan 'taktik tatbikatı' kapsamında 1. safhayı tamamlayan hücumbotlarından TCG Poyraz
ve TCG Tayfun Hücumbotları dün akşam saatlerinde Sinop Limanı'na demirledi. Bu gün 14:00'ile 17:00 saatleri arasında da Sinoplu vatandaşların ziyaretine açılan hücumbotlara, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi. Liman girişinde vatandaşlar gruplar halinde hücumbotlarının demirlediği iskele alındı.

Vatandaşlar daha sonra askeri görevliler nezaretinde hücumbotlarını gezdi.
Bu arada, terörizme karşı koyma kapsamında yasa dışı faaliyetlerin önlenmesine yönelik denizde denetim harekatı eğitimlerinin gerçekleştirildiği tatbikatın birinci kısmı ardından, ikinci safhada ise barışı destekleme harekatının icra edileceği öğrenildi. Tatbikatın son safhasında ise satıhtan havaya fiili güdümlü mermi atışları yapılacak

İha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 17:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?