3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Denize düşen balıkçı kayıp

Sinop'ta avdan dönen balıkçı teknesinin fırtına nedeniyle yan yanması sonucu denize düşen balıkçı kayboldu.

Kayıp balıkçının bulunması için Sinop ve Samsun'dan gelen Sahil Güvenlik ekipleri ile deniz polisine bağlı balık adamlar arama çalışmalarını sürdürüyor.


Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Demirciköyü'nde Sebahatin Kaya (62) isimli balıkçı, dün akşam saat 20.00 sıralarında yanına aldığı Yasin Özcan (16) ve Recep Özcan (19) adlı kardeşlerle birlikte köy sahilinden Karadeniz'e açıldı. Denize ağ atan Sebahattin Kaya, bir süre sonra fırtına ve denizin dalgalı olmasından dolayı ağları toplayarak hareket etti. Gençlerin de yardımıyla ağlardan çıkan balıkları tekneye koyan Kaya, karaya 10 metre kala büyük bir dalganın vurmasıyla yan yatan tekneden düşerek
denizde kayboldu.


Olay sonrası Sinop ve Samsun'dan gelen Sahil Güvenlik ekipleri ile Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi'nde görevli balık adamlar tarafından arama çalışması başlatıldı. Olay sonrası sahile koşan Sebahattin Kaya'nın kızları Seda ve Selma, uzun süre birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü.


Olayın olduğu sırada denizde bir metre yüksekliğinde dalga olduğunu belirten Recep Özcan, olay sonrası Sebahattin Kaya'yı aradıklarını fakat bulamadıklarını söyledi. Özcan, "Saat 20.00 civarındaydı. Avımızı attık, bir saat bekledik. Ağı çektikten sonra biraz balık çıktı. İkinci ağımızı attıktan sonra yarım saat bekledik. Ağımızı çektik. Kayaları geçtik koya doğru girerken Sebahattin ağabey ayaktaydı. Dalga vurunca denize düştü. Kenara geldik. Kayığı bağladıktan sonra kardeşim daldı ama ne yazık ki bulamadık" dedi.


Çalışmalar olumsuz hava şartlarına rağmen devam ederken, köy halkı ve Kaya'nın yakınları sahilde umutsuz bekleyişlerini sürdürüyor.

İha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 17:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?