5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

'Dest-i İzdivaç' güldürdü

Sinop'ta maddi durumu yetersiz öğrenciler için gerçekleştirilen yardım çayında Sinoplu bayanlar kahkahalara boğuldu.

Yönetimini bayanların oluşturduğu Sinop Yardımsevenler Derneği üyelerinin sahnelediği 'Dest-i İzdivaç' adlı parodi izleyenlere renkli anlar yaşattı.
Başka illerde okuyan Sinoplu 25 üniversite öğrencisinin burs parası için Öğretmenevi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen geleneksel çay programına Sinoplu çok sayıda bayan katıldı. Bayanları eğlendirme görevini ise yine dernek üyeleri tarafından yapıldı. Dernek üyesi bayanların kendi aralarında hazırladıkları ve evlendirme programlarını hicvettikleri oyun sırasında salonda kahkaha tufanı yaşandı.


Yıl içerisinde toplu nikah yapmayı planladıklarını belirten Sinop Yardımsevenler Derneği Başkanı Sevim Ünaldı, nikah çalışmalarına böyle bir parodiyle start verdiklerini söyledi. Program hakkında bilgi veren Ünaldı, "Öğrencilerime verdiğimiz bursumuzun son taksitini verebilmek için bu programı düzenledik. İyi de oldu. Çocuklarımızın paralarını hemen yatıracağız. Bizim amacımız eğitime katkı. Bunun için çok mutluyuz. Sinop'un nüfusuna kayıtlı olan üniversiteli 25 öğrencimiz var. Biz 25 yıldır bu katkıyı sürdürüyoruz. Bu yıl ayrıca toplu nikah yapmak istiyoruz. Bunun ilk anonsunu burada yaptık. Arkadaşlarımızın hazırladıkları parodide bunun için ayrı bir anlam taşıyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 14:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?