5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Dev mantar görenleri şaşırttı

Sinop'un Boyabat ilçesinde köylüler tarafından ormanda bulunarak pazara getirilen 7 kiloluk mantar görenleri şaşırttı. Yörede 'Halısaçağı' adıyla bilinen ağaç mantarı kilosu 5 TL'den alıcı buldu.

Dev ağaç mantarının Boyabat Mantar Pazarı'na Gündüzlü bölgesi ormanlık alanından getirildiğini belirten Veteriner Hekim Ahmet Küçükbaş, mantarın büyüklüğüyle ilçe sakinlerinin ilgisini çektiğini söyledi. Küçükbaş, "Boyabat'ta her sonbaharda mantar pazarı kurulur. Gün boyu mantar toplayan köylüler akşamları topladıkları mantarları burada satarlar. Yörede mantar çok sevildiği için akşam üzerleri mantar pazarı çok kalabalık olur. Zaman zaman bu pazara dev boyutlarda mantarlar gelir. Bu defa da 7 kiloluk bir ağaç mantarı geldi. Boyabat'ın Gündüzlü bölgesi ormanlarından bulunarak getirilen mantar görenleri şaşkınlığa uğrattı. Görünüm bakımından diğer mantarlardan farklı olan bu mantar türüne genel olarak 'Halısaçağı' adı verilmekte. Esas Halısaçağı mantarı karnabahara benziyor" dedi.

Ahmet Küçükbaş ayrıca Halısaçağı mantarlarının yağda kavrulup üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek, ya da mantarlı pilav şeklinde yendiğini sözlerine ekledi. Bu arada 7 kiloluk mantarın ilçedeki bir otele satıldığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 12:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?