5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Dev orkinoslara büyük ilgi

Egeli balıkçılar tarafından avlanan dev orkinos balıkları Sinop'taki balıkçı tezgahlarını süslüyor.

Her biri yaklaşık 40 kilo gelen orkinoslar, vatandaşların da büyük ilgisiyle karşılaştı. İlk kez bu kadar büyük balık gören bazı çocuklar, dev orkinosu yakından inceledi. Balıkçı tezgahlarında sergilenen balıklar için alıcılar istedikleri kiloda sipariş verebiliyor.

Balığın kilosu kadar sipariş dolduğunda balık kesilerek parçalara ayrılıyor ve sipariş sahiplerine istedikleri kiloda teslim ediliyor. Orkinos balıkları Sinop'ta kilosu 10 TL'den alıcı buluyor.

Üçüncüoğlu Balıkçılık tarafından Ege'den getirtilen 3 orkinos balıkçı tezgahında alıcı buldu. 11 yıllık balıkçı Mehmet Yılmaz, orkinoslardan ikisinin satıldığını söyledi. Son kalan orkinosun ise 17 kilogramı için bazı müşterilerden sipariş aldıklarını kaydeden Yılmaz, siparişlerin 40 kilograma tamamlanması sonrası balığın kesilerek müşterilere dağıtılacağını belirtti.

Mehmet Yılmaz, "Orkinosları sipariş vererek getirtiyoruz. Ege'de avlanan orkinoslar, Karadenizlilere biraz ilginç geliyor. Vatandaşımız bu büyüklükteki balıkları tezgahta çok sık görmediği için şaşırıyorlar. Orkinoslara talep ise oldukça iyi" dedi
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 15:08:02
Güncelleme :1 Ekim 2009 Perşembe 15:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?