8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİNOP

Dev resime 200 imza

Sinop merkez Kabalı İlköğretim Okulu öğrencileri ilginç bir çalışma başlattı. Okulun 200 öğrencisi grup çalışmaları ile yapmaya başladıkları dev resimleri yıl sonunda Sinop’ta sergileyecek.

1x2 metre ebadında olan ve sadece pastel çalışmayı içeren resimler birleştirildiğinde 80 metrelik dev bir resim sergisi oluşacak.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili çalışmaya başlayan 200 öğrenci, gruplar oluşturarak dünyanın dört bir yanındaki harikaları resimliyor.

Bir resim için 6 ve 8’er kişilik gruplar oluşturan öğrenciler, büyük beğeni toplayacağına inandıkları resimlerini bir an önce yıl sonuna yetiştirmek için çabalıyor. Amaçlarının öğrencilere grup bilincinin gelişmesine yardımcı olmak olduğunu belirten okulun resim öğretmeni Nuran Çağdaş, çalışmanın geleneksel hale getirileceğini söyledi.

Çağdaş ayrıca, öğrencilerin dünyanın bir çok ülkesindeki güzellikleri resimlerine yansıttığını, sergiye gelecek vatandaşların dünya ülkelerindeki bir çok eşsiz manzarayı çocukların gözlerinden izleme fırsatı bulacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 13:47:21
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 15:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?