4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİNOP

Devletin sosyal tesisi kaçak çıktı

Sinop İl Genel Meclisi'nde İl Özel İdaresi'nin sosyal tesislerinin satışına ilişkin görüşülen gündem maddesi ilginç bir gerçeği ortaya çıkarttı.

Sosyal tesislerden birinin 37 yıldır tapusuz, bir diğerinin de ruhsatsız olduğu belirlendi.
Sinop İl Genel Meclisi Ocak ayı ikinci oturumunu Meclis Başkanı Hüseyin Erol başkanlığında yaptı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy ve şube müdürlerinin de hazır bulunduğu oturumda 26 maddelik gündemin 5'i üzerinde görüşüldü.
Gündem maddelerinin ilki ilginç bir gerçeği ortaya çıkarttı. Gelincik Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait sosyal tesis ve lojmanların bulunduğu 276 ada ve 20 pafta 5 parselin 5 yıldızlı otel yapılmak üzere satışının değerlendirilmesi hakkına daire raporun görüşüldüğü oturumda, yerin hazineye ait olduğu, Özel İdare'ye sadece tahsisli bulunduğu açıklandı. Gündemin bir diğer maddesinde ise Karakum mevkisindeki bongolov ve apartların satışı görüşüldü. Bu alanında yapı ve iskan ruhsatlarıolmadığından satılamayacağı vurgulandı.


Oturum sonunda bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Erol, Sinop'un gerçekten ihtiyacı olan otel için yapılan başvuruyu kabul edemediklerini belirterek, bu başvurunun 37 yıl sonra acı gerçeği gün yüzüne çıkarttığını söyledi. Hüseyin Erol, "Geçen ay gündeme aldığımız bu maddeyi komisyon ve daire görüşüyle değerlendirdik. Ancak Sinop'un gerçekten ihtiyacı olan böyle bir maddeyi kabul edemedik. Çünkü 1977 yılında Toprak Su Müdürlüğü'ne tahsis edilen yerin üzerinde bizim gayri menkullerimiz olmasınarağmen halen tapusunun alınmadığı 37 yıl sonra meclis incelemesinde önümüze geldi. Yer hazineye ait olduğundan satışına red cevabı verdik. Meclise gelinceye kadar konu demek ki bilinmiyordu. Karakum mevkisinde de aynı olayı yaşadık. Oradaki binaların kaçak olduğu ve satıldığı zaman alan kişinin işletme raporunu alamayacağı anlaşıldı" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 17:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?