3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Din görevlileri Vali'yi ziyaret etti

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında din görevlilerinden oluşan kutlama komitesi, Sinop Valisi Zeki Şanal'ı makamında ziyaret etti.


İl Müftüsü Ahmet Faruk Kuluş başkanlığında hafta kapsamında, Müftü Yardımcısı Süleyman Çoban, Ayniyat Saymanı Naci Sarkandı, Alaaddin Camii İmam Hatibi Abdullah Güney ve sivil toplum kuruluşları adına Abdulkadir Danış'tan oluşturulan kutlama komitesini makamında kabul eden Vali Şanal, komite üyeleriyle bir süre sohbet etti. Ziyaret sırasında Vali Şanal ayrıca, restorasyonu devam eden Alaaddin Camisi ile daha önce restorasyonu yapılan Saray Mescidi ve Kaleyazısı Camileri hakkında İl Müftüsü Kuluş'tan bilgi aldı. Müftü Kuluş, Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden aldıkları bilgi doğrultusunda, 2009 yılında Alaaddin Camisi'nin restorasyonu bittiğinde, Kefevi Camisi'nin iç kısmı ile Tersane Camisi'nin restorasyona alınacağını söyledi.

Kuluş, ayrıca her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde gerçekleştirilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliklerinin bu yıl ramazan bayramı nedeniyle 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlandığını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 10:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?