3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Diş sağlığı merkezi hizmete giriyor

Sinop'ta yapımı süren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binasının kısa süre içerisinde hizmete gireceği bildirildi.


Kent merkezinde Verem Savaş Dispanseri olarak kullanılan 2 katlı binanın, Sinop Valiliği'nce Sağlık Bakanlığı'na yapılan, 10 ünite kapasiteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak açılması teklifine verilen olumlu cevap sonrası binada başlatılan tadilat çalışmasında sona yaklaşıldı.

Merkez faaliyete geçtiğinde 40 personeliyle Sinoplulara hizmet verecek.


Konuyla ilgili bilgi veren Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre, çalışmaların toplamda yaklaşık olarak 350 bin YTL'ye mal olacağını söyledi. Böylelikle Sinop'un Türkiye'de en az maliyetle diş sağlığı merkezi kazanan illerin başında geleceğini kaydeden Güre, "Şu anda binanın dış boyası bitti. Elektrik, su, kalorifer, telefon ve internet tesisatları yapılıyor. Merkezde kullanılacak teknik malzemeler için ihaleye çıktık. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte 4 uzman doktor ataması yapılacak. Merkezimizde 4 uzman doktor, 10 diş pratisyen hekimi ile toplamda 40 personel görev yapacak. Merkezde çene ameliyatları dahil, tüm ağız ve diş sağlığını ilgilendiren müdahaleler yapılabilecek" diye konuştu.


İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre ayrıca, Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin faaliyete geçesi ardından, Boyabat ilçesinde de aynı merkezin açılması için çalışma başlatacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 16:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?