3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Diyaliz hastalarına kolaylık

Sinop'ta diyaliz hastalarının nakillerini sağlamak amacıyla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından kiralanan yeni araçlar Atatürk Devlet Hastanesi önünde düzenlenen törenle hizmete girdi.

Törende konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Necati Çolak, teslim alınan konforlu ve klimalı yeni araçlar sayesinde, özellikle köy nüfusunun yüksek olduğu ilçelerde kırsaldaki hastaların kolaylıkla diyaliz noktalarına ulaştırılabileceğini söyledi.

Şuan itibariyle sağlık tesislerinde her ay ortalama bin 870 diyaliz seansının uygulandığına dikkat çeken Mustafa Necati Çolak, "Bilindiği gibi Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerimizde toplamda 162 kayıtlı diyaliz hastamız mevcut. Bu sayı yaz aylarında 220'yi aşmakta. İlimiz genelinde bulunan diyaliz hastalarının evlerinden alınıp hastaneye getirilmesi, tedavisi tamamlanan hastalarımızın tekrar evlerine ulaştırılması hizmeti devletimizin son 10 yılda uygulamış olduğu sosyal devlet politikalarının bir gereğidir. Şuan itibariyle Sağlık Tesislerimizde her ay ortalama bin 870 diyaliz seansı uygulanmakta olup her gün 110 hastamız Sağlık Tesislerimizde misafir edilmektedir. 2012 yılında sadece Atatürk Devlet Hastanesi için diyaliz hastası taşıma ve nakil hizmetleri verilirken 2013 yılında bu hizmet tüm hastanelerimize yayılmıştır. 2014 yılında da hastalarımızdan artan talebi karşılamak, Sinoplu vatandaşlarımıza daha güvenli ve konforlu hizmet sunabilmek için Genel Sekreterliğimiz tarafından yeni yönetim anlayışının bir gereği olarak 7 adet şoförlü 2013 model, diyaliz hastalarımızın sağlık tesislerimizde misafir edilmesini kolaylaştıracak ve nakillerini sağlayacak araçlar kiralanmıştır" dedi.

Yeni araçların hayırlı olmasını dileyen Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Necati Çolak, "1 Ocak 2014 tarihi itibariyle ilgili araçlar hastalarımızın hizmetine sunuldu. Bu süreç zarfında diyaliz hizmetlerinin eksiksiz yürütülmesi için çaba gösteren şoföründen hemşiresine, hasta bakıcısından doktoruna, hastane yöneticisinden genel sekreterliğimizde çalışanlarına kadar tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2014 Perşembe 15:21:32
Güncelleme :2 Ocak 2014 Perşembe 15:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?