3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Dodurgalı'dan tünelli yol müjdesi

AK Parti Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, tamamlandığında İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Sinop-Boyabat tünelli Geçiş Yolu'nda sona yaklaşıldığını belirterek, yolun sonbahara yetiştirileceğini söyledi.

Yoldu şu an itibariyle fevkalade bir çalışma olduğunu kaydeden Dodurgalı, "Sinop'u iç kesime ve tüketim merkezlerine ulaştıracak olan Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu inşaatı hızla ilerlemekte. Muhtemelen Ekim ayında açılması hedeflenen tünelli geçiş yolundaki inşaat çalışmalarını geçtiğimiz günlerde yerinde inceledim. Müteahhit firmayla olan tüm anlaşma gerekleri hükümetimiz tarafından yerine getirildi ve müteahhit firmada 2008 yılı içinde yolu tamamlama sözü verdi. Ancak son anda ortaya çıkan büyük heyelan çalışmaları bir miktar aksattı. Yapılan planlamaya göre 2 heyelan bölgesi by-pass yapılarak servis yoluyla geçilecek, yolun geri kalan kısmı sıcak asfalt ile kaplanacak" dedi.

Yolun Gerze istikametinden başlayan asfalt çalışmalarının ise ilk kat (bütümlü temel) olarak 2 kilometre kadar yapıldığını kaydeden Abdurrahman Dodurgalı, "Bilindiği gibi bunun üzerine 6 santimetrelik binder katı ve 5 santimetrelik aşınma (sıfır asfalt) katı atılacaktır. 3 ay içinde tamamlanması planlanan bu çalışmadan sonra yol hizmete açılacaktır. İnşallah bu kışın sürücülerimiz kar ve sis kabusundan kurtulacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 17:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?