5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Dolmuş hatları ihalesi yarın

Sinop Belediye Başkan Vekili Sabri Demirkol, yeni dolmuş hatlarıyla ilgili ihalenin yarın tekrarlanacağını söyledi.


Belediye Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Sabri Demirkol, geçen günlerde yeni dolmuş hatları ile ilgili hat sahiplerinin tepkisini hatırlatarak, yeni hatların vatandaşlardan gelen talep dilekçeleri üzerine çıkartıldığını kaydetti. Demirkol, "Vatandaşlarımızın sıkça, toplu taşıma ihtiyaçlarını dile getirmeleri ve başkanlık olarak yapılan incelemeler neticesinde 1987 yılından günümüze kadar her belediye başkanı tarafından günün koşullarına ve ihtiyaçlarına göre kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde, toplu taşıma araçlarının şekil, adet ve çalışma güzergahlarının, belirlenmesi çerçevesinde, yeni halk otobüsü hattı ihaleye çıkarılmıştır.

Ancak 04.02.2009 tarihinde yapılan ihale S.S 6 Nolu Dolmuşçular Kooperatifi üyeleri tarafından engellenmiştir. Bunun yanında bazı kurum ve kuruluşlarında yazılı ve görsel basında dile getirdikleri açıklamalar sonucu ihale gerçekleşememiştir. Her ilde olduğu gibi ve ilimizde de her belediye başkanı döneminde olduğu gibi ihtiyaca binaen, belediye sınırları ve mücavir alanlar içerisinde yasaların öngördüğü belediyecilik yetki ve sorumluluğu dahilinde toplu taşıma araçları sayıları, şekil, zaman ve güzergahlarını belirlemek, durak yerleri tespiti yapmak hakkını kullanmaktadır. Belediye başkanlığımız şehir içi dolmuşların, merkez ilçe köy minibüslerinin, ilçe belediye ve koop. araçları güzergahları, kalkış ve varış yerleri ile ilgili düzenlemeler yapmaktadır.

Her hatta uygun ve eşit mesafede ve kamu duyarlılığı ile düzenleme yapılmaktadır. Kaldı ki toplu taşıma işi kamu hizmeti olup, bu hak S.S. 6 Nolu Kooperatife belediye başkanlığı tarafından imtiyaz olarak verilmiş ve denetimi yapılacaktır, düzenleme olacaktır. Bu tür durumlarda aslolan kamu hizmetinden yararlananların menfaatidir" dedi.


3 ayrı güzergah üzerinde toplam 10 hat çıkartılacağını kaydeden Sabri Demirkol, "Yıllardır vatandaşlarının yanında olan ve sıkıntılarını gidermeye yönelik hizmetlere imza atan belediye başkanlığımız, uzun süredir kamuoyunu yersiz ve anlamsızca meşgul eden dolmuş hattı ihalesi ile ilgili bu açıklamayı yapmayı uygun görmüştür" diye konuştu. Sinop Belediye Başkan Vekili Sabri Demirkol ayrıca, satılacak 2 hattın 50 bin TL, diğerlerinin ise 150 bin TL olduğunu sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 23:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert aydın IP: 85.110.251.xxx Tarih : 4.03.2009 11:02:56

hadi yaa hat lazımmış bıraksana yolda dolmuşdan geçilmiyor adamlar mazot parasını zor alıyor senin haberin varmı 50 dolmuş aynı güzergah