3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

DPT'den terel yönetimlere destek

Sinop İl Gençlik ve Spor Müdürü Gürsel Öztürk, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ile yapılan protokol kapsamında spor tesislerini kendi imkanlarıyla yapmak isteyen yerel yönetimlere, proje maliyetinin yüzde 30'u oranında yardım yapıldığını söyledi.


Uygulamanın bir örneğinin Sinop Belediyesi'nde gerçekleştirildiğini kaydeden Gürsel Öztürk, bu kapsamda Sinop Atatürk Spor Salonu yanında bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait futbol antrenman sahasında Sinop Belediyesi tarafından sentetik çim yüzeyli mini futbol sahası ve tenis kortu yapımı çalışmalarına başlandığını belirtti.

Öztürk, "Sentetik çim yüzeyli mini futbol sahası ve tenis kortu yapımı için, Atatürk Spor Salonu futbol antrenman sahası, İl Müdürlüğümüzce belediye başkanlığına tahsis edildi. Projesi Sinop Belediyesi'nce tamamlanan spor alanının proje maliyetinin yüzde 30'u DPT tarafından karşılanıyor. Bu çerçevede DPT tarafından Valilik İl Özel İdaresi hesabına yüzde 30'luk kısım olan 35 bin 304 YTL yatırıldı. Çalışmalar kapsamında belediye tarafından saha içerisinde drenaj ve saha ıslahı yapım çalışmalarına başlandı. Projenin toplam maliyeti ise 117 bin 677 bin 94 YTL" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 16:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?