5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

DSP'li Kılınç Sinop'a geldi

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Osman Kılınç, seçim çalışmaları kapsamında Sinop'a geldi.

DSP Sinop İl Başkanı Ahmet Kavazak, Sinop Belediye Başkan Nagihan Doldgun, Gerze Belediye Başkan Adayı Yaşar Aşıcı, il ve ilçe teşkilatları ile partililerin yoğun ilgi gösterdiği Genel Başkan Yardımcısı Kılınç, parti binasında basın açıklaması yaptı.

Yerel seçimler çerçevesinde Türkiye'nin dört bir köşesini gezdiğini belirten Kılınç, "29 Mart yerel seçimleri her ne kadar yerel yönetimleri belirleyecek olan bir seçim olsa da genel seçim önemine haiz, 6 yıldır Türkiye'yi yöneten AK Parti'ye verilecek çok önemli bir ders niteliğindedir. Türkiye'nin 6 yılda gelmiş olduğu durum içler acısı olmaktan çıkmış, giderek ağırlaşan ekonomik ve sosyal uçurum boyutuna gelmiştir. Tıkanmış bir ekonomi ve tıkanmış bir sosyal yaşamla karşı karşıyayız. Varoşlar büyüdü. Alt ve üst yapı yok. İşsizler ordusu meydana geldi. 2001 krizinde bile işsizlik yüzde 10.5'tu. Şu anda 3 milyon 200 bin işsiz var. Bu TUİK'in resmi rakamları. Bir de resmi olmayan boyutu var. Siyaset asıl bunlara çözüm üretmeli" dedi.

Türkiye'de uygulanan seçim barajını da eleştirerek iktidarın tek partili rejim dönemi politikalarını uyguladığını iddia eden Osman Kılınç, yerel seçimlerden sonra genel seçimlerin kaçınılmaz olacağını savundu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 16:46:49
Güncelleme :21 Mart 2009 Cumartesi 16:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?