3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Duble yollar onaylandı

Sinop İl Genel Meclisi'nin mayıs ayı ilk oturumu yapıldı.


Oturumda Sinop'ta yapılacak olan duble yol ve yol iyileştirme çalışmalarına ilişkin gündem maddesi onaylandı.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda, Meclis Başkanı Hüseyin Erol'un başkanlık ettiği oturumda 30 maddelik gündemin ilk 5 maddesi görüşülerek karara bağlandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy, İl Özel İdaresi Şube Müdürleri ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu oturumda ilk olarak, açılış ve yoklama yapılması ardından zabıt özetlerinin okunarak kabulü görüşüldü.

Nisan ayı aylık çalışmaları hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy, meclise bilgi verdi. Oturumda gündemin üçüncü maddesi olan, "Sinop'ta yapılacak olan bölünmüş yol yapımı, bölünmüş yol iyileştirilmesinin 2008 yılı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün ek yapım programına alınması, harcamaların yapılabilmesi için Yol ve Ulaşım Hizmetleri biriminin altında bölünmüş yol ve yol iyileştirmesi giderleri adı altında yeni bir fasıl açılması" konusu görüşülerek kara bağlandı.

Böylelikle Sinop'ta yapılacak olan duble yol çalışmaları ve yol iyileştirmeleri programa alınmış oldu. Meclis Başkanı Hüseyin Erol, duble yol çalışmalarının Vali Zeki Şanal başkanlığında başlayacağını söyledi.

Hüseyin Erol, "Yapılan görüşme ve oylama sonucu Hanönü-Boyabat-Sinop ayrımı 22 kilometrelik bölünmüş yol yapımı, Ayancık-Yenikonak-Sakız iyileştirilmesi, Ayancık-Türkeli yol iyileştirilmesi, Sinop şehir çıkışı, Ayancık bölünmüş yol iyileştirilmesi, Sinop şehir çıkışı-Erfelek çevre yolu iyileştirilmesi karara bağlandı" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 17:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih kale IP: 213.238.137.xxx Tarih : 5.05.2008 18:27:32

güzel bir karar ve çalışma inşaallah erken bitirirsiniz. yolunuz açık olsun. yaptığınız yolardan geçerken emeği geçenlere dua etmeye devam edeceğiz. şimdiden teşekkürler