3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

E-mail ihbarı çeteyi çökertti

Sinop’ta gerçekleştirilen operasyonlarda değişik tarihlerde çeşitli yerlerden çalınan 18 araç ele geçirildi. Operasyonlarda kolları değişik illerde olan büyük bir change şebekesine ulaşılırken, konuyla ilgili bir emniyet müdür yardımcısı da açığa alındı.

Sinop Valiliği resmi internet sitesine e-mail yoluyla yapılan bir ihbarı değerlendiren Sinop Emniyet İl Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen isim ve işyerlerine baskınlar düzenledi. Operasyonlarda change yapılarak sahte plaka ve tescil belgeleri düzenlenen ve aralarında lüks otoların da bulunduğu 18 çalıntı araç ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarları Daire Başkanlığı Kriminalistik Uzmanları da Sinop’a gelerek inceleme başlattı. Konuyla ilgili Sinop Sanayi Sitesi esnaflarından 6 kişi gözaltına alınırken, bunlardan Ali Karaşin (51), çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Sinop Kapalı E Tipi Cezaevi’ne konuldu.

Bu arada konuyla ilgilisinin bulunduğu iddia edilen Sinop İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cahit Öztürk de açığa alındı. Çalıntı araçların sahiplerinin belirlenmesine çalışıldığı ve soruşturmanın sürdüğü kaydedildi

Konu ile ilgili bilgi veren Sinop İl Emniyet Müdürü Süleyman Şahin, soruşturmanın geniş kapsamlı olarak sürdüğünü belirterek, çalınan araçların sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Şahin, "Konuyla ilgili bir müdür muavini arkadaşımızda açığa alınmıştır. Gereği gelen müfettişler tarafından yapılmaktadır" dedi.

sinop
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 16:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?