3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Ecotopia Kampı başladı

Kamuoyunun dikkatini yenilebilir enerji kaynakları ve doğal yaşama çekmek amacıyla Sinop'ta 09-23 Ağustos tarihileri arasında gerçekleştirilecek olan "Ecotopia Bisiklet Turu ve Ecotopia Kampı", İnceburun Yarımadası'ndaki Tabiatı Koruma Alanı olan doğa harikası Sarıkum köyünde başladı.

Dünyanın birçok ülkesinden kampa katılımlar devam ederken, birkaç gün içerisinde kampa 200'ü aşkın çevreci ve ekolojistin katılacağı bildirildi. Kamp alanına ulaşan yaklaşık 50 kişilik grup ise bölgede çadır kurarak çevre temizliği yaptı.

Ecotopia Kampı'nın; uluslararası ekolojistlerin bir buluşması olduğunu belirten Ekolojik Ütopyalar Derneği Başkanı ve Kamp Yerel Sorumlusu Dilek Özkan, kampta genel olarak dünyadaki enerji meselelerini tartışacaklarını ve konuyla ilgili çeşitli toplantı ve çalışmaların yürütüleceğini söyledi.

Özkan, "Kamp her yıl Avrupa'nın bir kentinde düzenleniyor. Türkiye'de ilk defa düzenlenen kampın bu yıl 20.'si yapılmış oluyor. Şu anda dünyanın her yerinden kampa gelecek olan çevreci ve ekolojistlerden oluşan 200 ila 300 katılımcı bekliyoruz. Burada buluşup, yenilebilir ve alternatif enerji kaynaklarını yani enerji meselelerini tartışacağız. Bu konuyla ilgili çeşitli atölye çalışmaları ve konferanslar yapacağız. Genel amacımız burada ekolojik bir yaşantının nasıl mümkün olduğunu
göstermek olacak. Bunu örnek olarak insanlara göstermek istiyoruz. Mesela burası bir doğa koruma alanı olmasına rağmen büyük bir doğa kirliliği ile karşılaştık. Şu anda burada büyük oranda çöp toplama aktiviteleri yapıyoruz. Çok çeşitli yerlerden arkadaşlarımız var. Evlerimizde tükettiğimiz yağları kullanarak 3 bin kilometre yol yaparak, ya da bisikletleriyle buraya gelen arkadaşlarımız var. Bir anlamda bisikletin bir alternatif araç olduğunu anlatmak istiyoruz" diye konuştu.

Litvanya'dan bisikletle gelerek kampa katılan program yapımcısı Evelina Tavnyte ise kampın çevresel anlamda büyük faydalar sağlayacağına inandığını söyledi. Tavnyte, "Bu zamana kadar çok yerlere gittim. Türkiye'yi de biraz biliyorum. Bin gençlik programları yapıyorum. Kamp insanlar ve özellikle gençler için önemli kazanımlar sağlayacak" dedi.

Bu arada 2 Temmuz tarihinde Bulgaristan'ın başkenti Sofya'dan yola çıkan 20 kişilik Ecotopia Biketour grubunun ise 2 gün içerisinde kamp alanına ulaşacağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 22:08:39
Güncelleme :9 Ağustos 2008 Cumartesi 22:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?