5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Eğitim-Bir-Sen'den değerlendirme

Eğitim-Bir-Sen Sinop Şubesi Başkanı Mustafa Aslan, daha güzel bir gelecek için eğitim ve eğitimcilerin sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.


Yaptığı açıklamada, 2008-2009 eğitim öğretim yılını değerlendiren Mustafa Aslan, 14 milyon 547 bin öğrencinin cuma günü itibariyle karnelerini alacaklarını hatırlattı. Büyük bir örgüte sahip eğitim camiasının sorunlarının, buna paralel olarak büyük olacağını belirten Mustafa Aslan, daha iyi bir gelecek için eğitim ve eğitimcilerin sorunlarının kısa süre içerisinde çözülmesi gerektiğini kaydetti. Mustafa Aslan, "Bu kadar büyük bir örgüte sahip eğitim camiamızın sorunları da büyüktür. Ancak, ne yazık ki, biriken sorunlar çözülemeden bunlara yenileri eklenmekte; onlarca sorun çözüme kavuşturulmadan bir sonraki döneme devir olmaktadır. Bu sorunların biran önce çözülmesi, eğitim çalışanlarının daha verimli olabilmesi bakımından bir zorunluluktur" dedi.


Eğitimde yaşanan sorunları sıralayan Aslan, "Bu sorunları ana başlıklar halinde şöyle ele almak mümkündür: Eğitime ayrılan kaynağın yetersizliği, bölgelerarası öğretmen açığında farklılıkların bulunması, okulların ödenek ve hizmetli ihtiyacı, öğrenme ortamlarının yetersiz oluşu, eğitimin ezberci ve sınavda soru çözmeye endeksli oluşu; öğretmenlerin özlük haklarının yetersizliği, öğretmen açığı, sözleşmeli öğretmenlik" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 15:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?