5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Eğitim masaya yatırıldı

SİNOP'TA EĞİTİM TÜM YÖNLERİYLE MASAYA YATIRILDI

Sinop Valiliği tarafından düzenlenen toplantıda Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün il genelindeki eğitim çalışmaları değerlendirildi.

Vali M. Hakan Güvençer başkanlığında, Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe milli eğitim müdürleri, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve dershane müdürleri katıldı.

Sinop'taki eğitim çalışmalarının tüm yönleriyle masaya yatırıldığı toplantıda, genel değerlendirmenin yanında çocukların okul alışkanlıklarının geliştirilmesi, çocukların kendilerini yazılı ve sözlü ifade edebilme alışkanlıklarının geliştirilmesi, veli, okul ve öğretmen koordinesinin en iyi şekilde sağlanabilmesi konuları görüşüldü.

Toplantıda ayrıca, çocukların bedensel sağlığı ve spor konusunda gelişimlerinin sağlanması, öğrencilerin sınava hazırlanması konusunda yapılacaklar, bedensel engeli çocuklar için yapılması gerekenler, öğrencilerin yaşadıkları çevre ve toplumsal sorumlulukları ile ilgili yapılması gerekenler gibi konu başlıkları da ele alındı. Vali Güvençer, dershane müdürlerinden maddi durumu yetersiz öğrencilerin sınava hazırlığı konusunda doküman sözü aldı. Toplantıda katılımcılar söz alarak yaşadıkları problem ve çözüm önerilerini paylaşma imkanı buldu. Vali M. Hakan Güvençer, dünyada artık her şeyin profesyonelleştiğini belirterek, milli eğitimde duygusal paylaşım ve motivasyonun önemli olduğunu söyledi.

SİNOP'TA EĞİTİM TÜM YÖNLERİYLE MASAYA YATIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 16:33:01
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 17:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?