3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Eğitimcilerin projeleri, AB Fonu’ndan destek görüyor

Almanya Bremen ve Hamburg’da 3 hafta temaslarda bulunacak olan Okul Müdürü Yaşar Baki Altunbaş ve Haluk Öztürk, Mustafa Yılmaz, Yüksel Kaymak, Bayram Cebe ve Erkan Turan, Bremen Teknik Eğitim Merkezi başta olmak üzere teknoloji alanında önemli yol katetmiş firmalarla da temaslarda bulunacak. Gezi hakkında bilgi veren okul müdürü Yaşar Baki Altunbaş, AB fonu tarafından açılan proje kapsamında ve Türk Eğitim Porgramı’nın dahilinde Bremen’de bulunduklarını belirterek, "Hazırladığımız, ’Sinop Meslek Eğitiminde, Avrupa Birliğinde Entegrasyonu Sağlamak Projesi’ Türk Ulusal Ajansı’ndan geçti. 6 öğretmen arkadaşımızla beraber, bizimle aynı branşta olan TBZ’in misafiri olarak geldik. Buradaki amacımız, Alman eğitim sistemini izlemek, kendimizi anlatmak ve fikir alış-verişinde bulunmak" dedi.

"OKUL SANAYİ İLİŞKİSİNİ İZLEYECEĞİZ"
Karadeniz Bölgesi’ndeki 20 liseden sadece Sinop Endüstri Meslek Lisesi projesinin onay aldığını ifade eden Altunbaş, "Buradaki temaslarımız ve yapacağımız gözlemlerimiz 2 haftası Bremen, 1 haftası da Hamburg olmak üzere toplam 3 hafta sürecek. Bu süre içerisinde, misafiri olduğumuz okulda ve teknoloji alanında oldukça ilerleme kaydetmiş Siemens gibi firmalarda inceleme yapacağız. Öğrencilerin sanayi ilişkisi, öğrencilerin sanayiye ilk adımları, okul-sanayi işbirliği ve buradaki öğrencilerin eğitim sistemini takip edeceğiz. Buradan edindiğimiz izlenimlerimizi, bir rapor haline getirip, kendi bölgemizdeki diğer okullara ve sanayilere anlatacağız. Ayrıca bu raporları, Türk Ulusal Ajansı’mıza ve Erkek Teknik Genel Müdürlüğü’ne de vereceğiz" diye konuştu.
İlk gün misafir bulundukları Technisches Bildungs Zentrum’da derslere girdiklerini ve müfredatlarını izlediklerini belirten Altunbaş, "Bu temaslarımız sırasında, teknoloji devi Siemens, Univarsum ve misafiri olduğumuz TBZ’deki programlara katılacağız" şeklinde konuştu.
Avrupalı Sinoplular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (ASİDER) yardımları sonucunda projeye katıldıklarının da altını çizen Altunbaş, Cumartesi günü de Kassel’de yapılacak ASİDER Delegeler Toplantısı’na katılacaklarını belirtti.
SİNOP (İHA) -
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2004 Perşembe 16:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?