5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Ekonomik özgürlük konferansı

Sinop Üniversitesi (SÜ) Öğretim Görevlisi K. Ceren Cengiz, “Kadın istihdamındaki eksikliğin ana nedenlerinin başında beceri ve mesleki nitelik eksikliği geliyor" dedi.


Sinop'ta, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından "Kadınların Ekonomik Özgürlüğü ve Meslek Kursları" konulu konferans düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen ve Sinop Üniversitesi (SÜ) Öğretim Görevlisi K. Ceren Cengiz'in konuşmacı olarak katıldığı konferansı çok sayıda kursiyer izledi. Konuşmasında kadınların ekonomik özgürlüğünün önemine değinen Ceren Cengiz, kadın istihdamındaki yetersizliğinin ana nedenlerinin beceri ve mesleki nitelik eksikliği, kadınlara çocuk ve yaşlı bakımı sorumlulukları yükleyen geleneksel toplumsal cinsiyet rolleri, toplumun fakir kesiminde ataerkil aile yapısı ve eğitime katılım düzeylerinin düşük olması olarak sıraladı.

Cengiz, "Ülkemizde işsizlik, kadınlar açısından çok daha ciddi bir sorun. Türkiye'deki istihdam ve iş gücü yapısı incelendiğinde, yasalardaki eşitlikçi hükümlere rağmen sosyal, kültürel ve ekonomik engeller nedeniyle kadınların işgücüne katılımı erkeklere göre daha düşük. Eğitimde hedeflenen öncelikler ilköğretim ve ortaöğretimde okullaşma oranlarını arttırmaktır.

Mesleki eğitimi geliştirmeye yönelik piyasada iş bulabilen bölümlerin tespiti ve öğrencilerin yönlendirilmesi için İŞKUR ile işbirliği yapılarak, okullardaki yönlendirme derslerinin daha etkin hale getirilmesi gelecekte özellikle kadınların çalışma imkanlarını artıracaktır" diye konuştu.


Türkiye genelindeki kadınların istihdamı ve meslek kursları ile ilgili istatistiki bilgiler veren Ceren Cengiz, kursiyerlerin soruları cevaplandı.

İha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 15:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?