4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİNOP

Eksiklikler tamamlanacak

Şubat ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından trafiğe açılan Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu'nun henüz tamamlanamayan eksikliklerin giderilmesi için, belirlenecek bir tarihte trafiğe kapatılacağı belirtildi.


Açılmasıyla birlikte İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan 54 kilometrelik Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu'ndaki eksik imalatların bir an önce giderileceğini belirten Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, bu konuda yolda çalışma yapılacağını söyledi. Uraloğlu, "Sinop-Boyabat Tünelli Yolu'nu bir an önce trafiğe açabilmek için, öncelikle trafik güvenliğini sağladık ve ardından açılışını yaptık. Ancak, eksik imalatlarımız var. Öncelikle son kat, yani aşınma tabakası dediğimiz kısım, 54 kilometrenin tamamında yapılacaktır. Birde 2 bin 16 metrelik tüneldeki aydınlatma da geçici aydınlatmadır. Tünelin kalıcı aydınlatması, havalandırması ve kamera-kontrol sistemleri ile ilgili 2009 yılı içerisinde ciddi çalışmalarımız olacak. Bunun için de yolu belli bir zaman aralığında trafiğe kapatmamız gerekecek. Bunu mevsimsel olarak ve turizm sezonunu dikkate alarak, en uygun ve en kısa süre yapacağız. Bunun üzerine çalışıyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 14:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sukru Arslan IP: 82.231.126.xxx Tarih : 6.04.2009 22:33:12

Zaten secim oncesi alelacele acilisi yapimlisti, ancak Sinop'u alamayan iktidar ilgilenmez artik bu tunelle... Haydi Boyabat,,, sen bari bastir Ankara'ya da cabucak bitirsin bu isleri!!!