3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

El sanatları projesi

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) destekli olarak hazırladığı "El Sanatları Geliştirme-Eğitim ve Destekleme Projesi"nde uygulama sürecine girildiği bildirildi.

Proje, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı. Kadın Meclisi üyeleri ile oda salonunda bir araya gelen Sinop TSO Başkanı Erol Derici, proje kapsamında bölgeye has yöresel Erfelek ve Ayancık ketenini değişik alanlarda işleyerek tanıtımının yapılmasının amaçlandığını söyledi.

Derici, "Odamız ve Kent Konseyi Kadın Meclisi, hazırladığı bu projeyle İnceburun ve Sinoplu ünlü filozof Diyojen amblemlerini ketene uygulayıp, ilimizi globalleştirmek ve Sinop kadınlarına işlevlik kazandırarak ailelerine ve yerele ekonomik kazanç sağlamayı hedefledi. Proje ağustos ayına kadar uygulanacak. 30 kursiyer kadınımıza yöresel keten işlemesi ve çeşitli konularda eğitim programları sunulacak. İstekli bayanlarımızın, Yerel Gündem 21 Kent Konseyi evine başvurmaları gerekiyor" dedi.


Kadın Meclisi üyeleri ise proje çerçevesinde Sinoplu bayanların bir araya gelerek "Kadın kooperatifi" kuracağını ve el sanatlarının bu kooperatif aracılığı ile pazarlanacağını belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 17:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?