3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Enerji yatırımları tam gaz

Sinop Valisi Zeki Şanal, kentin sahibi olduğu kaynakların enerji yatırımına dönüştürülmesiyle birlikte kısa süre içerisinde en önemli enerji merkezi haline geleceğini söyledi.

Açıklamasında enerjinin önemine değinen Vali Zeki Şanal, "Çağdaş olmanın, kalkınmış olmanın ilerlemenin temel ölçütlerinden olmazsa olmazı enerjidir. Enerjiniz varsa güçlüsünüz, enerjiniz varsa büyüksünüz. Bunun için mutlak suretle Türkiye'nin daha fazla enerjiye ve enerji yatırımlarına ihtiyacı var" dedi.

Sinop'un bu kapsamda bir enerji üssü ve merkezi olmaya hazırlandığını kaydeden Vali Zeki Şanal, "Geçtiğimiz günlerde temelini attığımız Boyabat Hidroelektrik Santrali dışında, Sinop ilimizde geçtiğimiz 2007 yılında küçük akarsular üzerinde hidroelektrik santrali inşaatlarına başlandı ve başlanıyor. Bunlardan biri, Ayancık Çayı üzerinde inşaatına başlanan elektrik santrali, bir diğeri de bu yıl Dikmen ilçesi Güzelceçay üzerinde başlanacak olan hidroelektrik santralidir. Tabi ilimizdeki enerji yatırımları sadece bunlarla sınırlı değil. İlimizdeki rüzgar potansiyelinin değerlendirilmesine ilişkin olarak son bir kaç yıldır önemli çalışmalar yürütülmektedir.

Suyun enerjiye dönüştürüldüğü gibi, ilimizde inanıyorum ki rüzgar santralleri de hizmete girerek, önemli bir potansiyel olan rüzgarda enerjiye dönüşecektir. Çalışmalar bununla da sınırlı değil. Ayrıca nükleer enerji santralinin kurulması ile ilgili hazırlık çalışmaları da eksiksiz ve hızlı bir şekilde yürütülmektedir. Eğer bütün bu çalışmalar tamamlanır, sahip olduğumuz hidroelektrik, rüzgar ve nükleer potansiyel enerjiye dönüştürülürse, benim tarih, doğa ve güzellikleriyle ünlü olan vilayetim, en önemli enerji üretim merkezi ve üssü olacaktır. Türkiye'nin en kuzeyinden enerjisiyle ülkemize katkıda bulunacaktır. Bu ilimiz için son derece önemli ve onur vericidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 18:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?