5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Engelliler yaz kampı açıldı

Spastik Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi ve Türk Spastik Çocuklar Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen Sinop Geleneksel Engelliler 6. Yaz Kampı, renkli görüntülerle açıldı.

Sinop Valiliği ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından desteklenen ve 1 hafta sürecek olan kamp, Akliman, Kredi Yurtlar Kurumu Tesislerinde düzenlenen eğlenceyle başladı.

Sinop'tan 45 ve Türkiye'nin çeşitli illerinden 77 yatılı olmak üzere, toplam 122 engelli genç ve aileleriyle birlikte 20 günlük kampa katıldı. Kamp açılışı Vali Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Tosun, bazı daire müdürlerinin katılımıyla start aldı. Açılışta, canlı müzik eşliğinde saatlerce oynayan ve dans ederek eğlenen engelliler, renkli görüntüler oluşturdu.

Gecede birbirleriyle tanışan ve kaynaşan engelli gençler, oldukça keyifli anlar geçirdi. Engelli gençlerle uzun süre zaman geçiren Vali Hakan Güvençer, basın mensupları adına röportaj yaptı. Güvençer'i sempatik tavırları nedeniyle oldukça
seven engelli gençler ise sorulara hiç çekinmeden cevap verdi.

Sinop Valisi olarak en mutlu gecelerinden birini yaşadığını belirten Güvençer, "Sinoplunun misafirperverliğini bir hafta boyunca Türkiye'nin dört bir tarafından buraya gelen engellilerimiz ve ailelerini yurt binamızda ağırlayarak göstereceğiz. Bu genç ve güzel çocuklarımızın mutluluklarını görüyorsunuz. Onların gözlerindeki pırıltıyı, dudaklarındaki tebessümü görmek, bizim için en büyük mutluluk" dedi.

Organizasyon hakkında bilgi veren Türk Spastik Çocuklar Derneği Sinop Şube Başkanı Berrin Gürleyen ise, ücretsiz olan kampta eğitim, fizyoterapi, aile destek çalışmaları, spor, oyun, geziler, eğlenceler ve birçok sosyal etkinliğin yer alacağını kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 10:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?