7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Erdoğan, Sinop'tan verdi veriştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’a Rusya’da hediye edilen, yaklaşık değeri 10 bin 600 dolar olan kolye ve broşun, medya tarafından abartılarak edep dışı bir şekilde kamuoyuna aksettirildiğini söyledi.

AK Parti Sinop Kadın Kolları 1. Genel Kurul Toplantısı’nın yapıldığı Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda Sinoplular’a hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 3 Kasım’dan sonra geldiği noktalara değinerek, "Biz yola çıkarken bu toprağın,bu memleketin aklı ve vicdanı olma sevdasındaydık. Bu yolda amacımız değişmeyecek. Topluma ait devleti tertemiz bir yönetime kavuşturmak için buradayız. Dürüstlük bizim hükümetimizin sloganı değil, şiarı ve temel karakteridir. Bugün kaçan ve kaçıran değil, açıkları kapatan ve kaçakları kontrol eden bir hükümet iş başındadır. Şu ana kadar birşey bulamayanlar, yakalayamayanlar, farklı bir gayret içine girdi" dedi.

Bunun son örneğinin eşine Rusya’da hediye edilen kolye ve broş olduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Türkiye’de bir garip medya anlayışı var. Yazılı ve görsel kusura bakmasınlar. Moskova’nın göbeğinde Türk Ticaret Merkezi’nin açılışını yaptık. Dış ve iç politikada neler olabileceğini konuştuk. Ertesi gün bütün iş adamları ve oda temsilcilerimizin katıldığı toplantıya Putin’le geliyoruz. Dükkanları dolaşırken bazı işadamlarımızın dolaştığımızın dükkanlarda hediyeleri oldu. Biri de eşime yapılan hediyeydi. Eşime yapılan hediyenin bedeli nedir, miktarı nedir bilemeyez. Bir şeyi biliriz; T.C.’de bir başbakan bu tür uluslararası ziyaretlerde bir hediye alınca nasıl kabul edilir, alındıktan sonra nasıl değerlendirilir, bunu biliriz. Hyundai, 2 otomobil; MAN da bir otobüs hediye etti. Başbakanlık’a tahsis edilmiştir. Avrupa’da yılın Avrupalısı seçilmişizdir, değişik ödüller olmuştur, vakıflara hediye etmişizdir. Rusya ziyaretinde de bu şekilde bir kolye ve bir broş hediye edilmiştir. Eşime ertesi gün ağza alınamayacak, bu milletin adab çizgilerinin dışında ifadelerle bunun yorumlanması çok çirkindir. Ama yakalandılar. Halbuki burada sabretseler, bu süre içinde ’Başbakan veya eşi ne yapacak?’ diye takip etselerdi, kendileri için de hayırlı olacaktı. Şimdi bir şey oldu. Bunun değerini de iyi öğrenmemişler. Eğer samimiyseniz, dürüstseniz, bu konuda yere sağlam bastığınıza inanıyorsanaz, en yüksek rakamı yazan hangi gazeteyse bunun parasını o verecek ve biz bu parayı alacağız kendimiz devletin kaydına geçeceğiz. Biliyorum, sözlerinde duramayacaklar. Onun için de biz bunu başbakanlık devir kaydına giremeyeceğiz. Bir tanesi 45 bin dolar, diğeri 30 bin dolar yazmış. Hediyelerin değeri 10 bin 600 küsur dolar civarında. Resmi aldırttığım yazıdır bu. Tabii aceleci hareket ettiler. Atıp tutup buraya düştüler. Bu rakamı vereceksiniz. Biz de size bu alınanları teslim edeceğiz. Sizin yazdığınız rakamları da biz Başbakanlık hazinesine teslim edeceğiz. Samimiyseniz buyrun" diye konuştu.

AK Parti hükümetinin öğrencilerin kitaplarını ücretsiz verdiğini, bu yıl bir milyon 200 bin ton kömür dağıttığını, üniversite öğrencilerinin 45 milyon lira olan burs ücretlerini yüzde 100’ün üzerinde atlattıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Tabii çalıp çırpmıyoruz. Onların döneminde devletin malı deniz yemeyen.... diyorlardı. Şimdi bitti, hazmedemeyenler çıldırıyor. Bu devirler kapandı. Yetimin hakkını yemeyecek ve yedirtmeyeceğiz. Hiçbir şey bulamayanlar nezaket anlayışından kaynaklanan neticeyi allandırıp pullandırıp satmaya çalışmasın. Hizmet yapmaya çalışıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yken biz, halk ekmeği devraldığımızda sıçanlar cirit atıyordu. Paslanmaya müsait sacdan un siloları vardı. Buraları gezip gördüğümde ’İlk yapacağımız işlerden biri bu olacak ve ekmeğe olan zamları durduracağız’ dedim. Silolar değişti. Paslanmazlar. Fırın dünyanın en önde olan fırınlarından biri haline getirildi. Tabii sadece bir tane değil. İstanbul’un değişik noktalarında yaparak ekmek fiyatlarını kontrol altına almıştık. Ucuz, kaliteli ekmek vardı. Girdiğinizde sanki bir laboratuvara giriyordunuz. Çağdaşlık, çevrecilik, modern olmak, insanının derdiyle dertlenmek budur. Biz bunu getirdik Türkiye’ye. İnşallah bunu Türkiye’nin siyasetine getiriyoruz" şeklinde konuştu.

Toplu konut projeleri hakkında da bilgi veren Başbakan Erdoğan, bu yılda milletle el ele büyüme yolunda koşarken hanımların oynayacağı rollerinde hayati öneme sahip olduğuna değindi. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Millet, siyaset noktasındaki rotasından çıkmıştı. Kavgalı eski siyaset günlerinin en önemli sonuçlarından biri de hanımların siyasete uzak kalmasıydı. Kavgayı gördü, gitti, şimdi barışık siyaset ortamında hanımlar da yerini alacaktır. Siyaset ayrı bir yer. Bu ülkeyi iyi, güzel, hayırlı yola taşıyacak siyaset AK siyasettir. Sadece Tayyip Erdoğan’ın değil, hepimizin ortak malıdır. Bu böyle biline. Erkek kadın, genç yaşlı, doğu batı, merkez taşra ayırımı yapamayız. Bu inancı, enerjiyi, ideali kim kendinde hissetdiyorsa AK Parti çatı altında yerini alsın. Hepinize inanıyor ve güveniyorum. Onun için aydınlık yarınlar bizimdir. Sizin farklılığınız burada yatıyor. Temsildeki kabiliyetinizde ortaya koyacaksınız. Çocuklarımız sizlere emanet. Son zamanlarda uyuşturucu ve uçucu müptelası gençlik yetişiyor. Hep beraber karşısında durmalıyız. Beraber çözecek, yavrularımızı bu müpteladan kurtaracağız. Onları sahip olduğumuz milli manevi değerlere bağlı, okuma öğrenmeye istekli, toplumsal gelişmeye bağlı nesliler olarak yetiştirmeliyiz. Kurban Bayramı, tüm milletimize bolluk getirsin"

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 22:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?