4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİNOP

Erfelek'te temel atma töreni

Sinop'un Erfelek ilçe merkezinde bir işadamı ile belediyenin ortaklaşa başlattığı yeni meydan projesinin temeli törenle atıldı.

Mevcut meydanın yeniden revizyonunu içeren ve bin 800 metrekarelik alanı kapsayan proje, 200 bin TL'ye malolacak.
İstanbul Kağıthane Sinoplular Derneği Başkanı Musa Can tarafından finanse edilen ve belediye tarafından uygulanan projenin temel atma programının tören bölümü hava muhalefeti nedeniyle Belediye Sineması'nda yapıldı. Törene AK Parti Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Erfelek Kaymakam Vekili Yaşar Yılmaz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ile siyasi parti temsilcileri ve çok
sayıda vatandaş katıldı. Sinema salonunda yapılan konuşmaların ardından yeniden revize edilecek olan Erfelek Kent Meydanı'nın temel atma törenine geçildi. Burada çalışmaların ilk harcını Sinop Milletvekilleri Abdurrahman Dodurgalı ve Engin Altay ile işadamı Musa Can birlikte attı. Kesilen kurban ve İlçe Müftüsü Hasan Başoğlu tarafından okunan dua ile program sona erdi.


Çalışmaların Ramazan ayı başında tamamlanmasının planlandığını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, yeşil alanları ve bankları ile Erfelek halkının rahat bir nefes alabileceği güzel bir mekana kavuşulacağını söyledi. Şimşek, "Şu anda tüm teknik çalışmalar tamamlandı. Çalışmalar için oluşturulan ekipte heykeltıraş ve peyzaj mimarlarımız da yer aldı. Meydanda ilçemizin sembolü doğa harikası Erfelek Tatlıca Takım Şelaleleri'nin heykeli de yer alacak. Kısa sürede tamamlanacak olan çalışmalarımız bittiğinde açılışı, düzenleyeceğimiz şenlikle birlikte yapacağız. Çalışmalar yaklaşık olarak 200 bin TL'ye mal olacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 20:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?