5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Eski hastane poliklinik oluyor

Sinop'un Osmaniye köyünde yeni ve Modern Bölge Devlet Hastanesi’nin geçen yıl itibariyle hizmete girmesi sonrası kent merkezinde boşaltılan eski devlet hastanesi binası poliklinik hizmeti vermeye hazırlanıyor.

Yapılacak onarım sonrası poliklinik haline getirilecek olan binada, iğne, pansuman ve küçük cerrahi müdahaleler gibi tıbbi operasyonlar yapılabilecek.
Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, hastanenin taşınması sonrası boşaltılan binanın atıl kalmaması ve vatandaşın yine sağlık hizmetinde kullanılmasına yönelik çalışma başlattıklarını, bu kapsamda kısa süre içerisinde yapılacak tadilat ve onarım sonrası eski binanın poliklinik hizmeti vermeye başlayacağını söyledi. Sağlık Bakanlığı nezdinde gerçekleştirilen girişimler sonucunda bina onarımı için 100 bin TL'lik ödeneğin programa alındığını kaydeden Üçüncüoğlu, "Yaptığımız girişimler sonucunda şubat ayı içerisinde eski hastane binasının poliklinik hizmeti vermesine dair olur alındı. Kentimiz böylece hem bir bölge hastanesi hem de kent merkezinde modern bir polikliniğe kavuşmuş olacak. Burada tabii ki acil müdahale yapılmayacak. İğne, pansuman, tansiyon ölçme ve basit tıbbi müdahaleler uygulanacak. Böylece vatandaşlarımız basit bir pansuman için devlet hastanesine gitmek zorunda kalmayacak. Polikliniğimizin hizmete girmesi için sayılı günler kaldı. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 

AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ayrıca, bazı çevrelerin belediyeyi aldıkları takdirde yerel yönetim olarak poliklinik hizmeti vereceklerine yönelik yaptıklarını açıklamaları hatırlatarak, "Sağlık Bakanlığı, 'Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik'le özel tıp merkezi ve poliklinik açma şartlarını zorlaştırmıştır. Bunun için çok önemli şartların yerine getirilmesi gerekmekte. Her önüne gelen kurum yada kuruluş istediği gibi poliklinik açamaz. Dolayısıyla seçime endeksi vaatlerle halkımızı yanlış yönlendirmemek gerekir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 15:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?