3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Eski vali adaylığını açıkladı

ESKİ VALİ MEHMET ERSOY AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI

Geçen hafta görevinden istifa eden eski valilerden, Afet ve Acil Durum Başkanı Mehmet Ersoy, AK Parti Sinop milletvekiliği için aday adaylığı başvurusu yaptı.

Eşi ve kalabalık bir grupla il başkanlığı binasına gelen Mehmet Ersoy, İl Başkanı Cengiz Tokmak ile bir süre sohbet eti. Daha sonra başvuru evraklarını İl Başkan Yardımcısı Nedim Özdemir ile İl Sekreteri Şemsettin Üstün'e teslim eden Mehmet Ersoy, bundan böyle memleketi Sinop'a siyaset yoluyla hizmet etmek istediğini söyledi.

Sinopluların ilgi ve alakasına teşekkür eden Mehmet Ersoy, "25. yılını tamamladığım bürokratik meslek hayatımdan, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adaylığı için 10 Mart tarihinde istifa ettim. Sinop ve Boyabat'tan yetişen bir kişi olarak, bir devlet memurunun, bir bürokratın gelebileceği, en üst noktalara geldim. 25 yıldır bu ülkeye bir bürokrat olarak hizmet etmenin, ülkemizi yurt içi ve yurt dışında temsil etmenin, yaptığım faaliyetlerden Sinoplu hemşehrilerimin gurur duymasından, her zaman onların övünç kaynağı bir kardeşleri olmanın hazzını yaşadım. İlimize ve milletimize siyaset yoluyla hizmet etme kararı aldım. Ankara'nın en önemli bürokratlarından biri olarak yaptığım hizmetleri, bundan sonra Ankara'nın en önemli siyasetçilerinden biri olarak yapmak istiyorum. 12 Haziran sonrası siyasetin ve yönetimin en aktif unsurlarından biri olarak milletime borcumu ödemek istiyorum" diye konuştu.

ESKİ VALİ MEHMET ERSOY AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2011 Pazartesi 15:21:00
Güncelleme :15 Mart 2011 Salı 18:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IŞIK IP: 88.225.86.xxx Tarih : 25.03.2011 09:18:10

sayın valimin teşkilatla hiç bir bağlantısı olmadan aday olmuş teşkilatlarda çalışmayan birisinin şansı zor gibi geliyor ben çok iyi biliyorum her şey başbakanın iki dudağının arası nurdan altın kök genel başkan yardımcısı desteklemesine rağmen bastırıyor ama sinopta kritik bölge ne olur bilemem.