5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Esnafa düşük faizli kredi müjdesi

Sinop Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz, esnafa kullandırılan Esnaf Kefalet Kooperatifi kredilerinin faiz oranlarının yüzde 15.60'dan yüzde 12'ye düşürüldüğünü söyledi.


Yatığı açıklamada kredilerde bankanın cari faiz oranlarının yüzde 50'sini devlet tarafından sübvanse edileceğini kaydeden Gürsel Öz, "Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan küresel krizin esnafımız üzerinde etkisi devam ederken esnafa bir destek de Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinden gelmiştir. Kooperatif kanalı, Halk Bankası aracılığı ile esnafa kullandırılan kredinin faiz oranları yüzde 15.60'dan yüzde 12'ye düşürülmüştür. Merkez Birliği tarafından Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda hükümet tarafından Halk Bankası'nca kullandırılan Esnaf Kefalet Kooperatifi kredilerinin bankanın cari faiz oranlarının yüzde 50'si esnaf ve sanatkarlar tarafından karşılanacak, diğer yüzde 50'lik bölümü ise devlet tarafından sübvanse edilecek" dedi.


Geçen yıl kriz döneminde Sinop'ta 248 esnafa 2 milyon 334 bin 975 TL kredi dağıtarak esnafın finansman sorunlarını çözmeye gayret gösterdiklerini kaydeden Sinop Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz, 2009 yılında da tüm esnafın en sıkışık günlerinde yanlarında olmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 11:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?