8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİNOP

Espri yapmaktan sesi kısıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Sinop’ta 2005 yılı turizm sezonunun açılışını gerçekleştirdi.
Sabah saat 10.30’da helikopterle Sinop Şehir Stadı’na inen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’u, AK Parti Sinop Milletvekili Cahit Can, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Sinop Valisi Zeki Şanal, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Nuri Erkan, İl Emniyet Müdürü Süleyman Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, AK Parti Sinop İl Başkanı Dursun Demirel, daire müdürleri ve partililer karşıladı.

Stadyumda tören mangasını selamlamak isteyen Bakan Koç, soğuk algınlığı nedeniyle sesisin kısık olmasından dolayı mangayı güçlükle selamladı.

Daha sonra Sinop Valiliği önünde turizm sezonunun açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, konuşmasına kendisini dinleyenlerden sesinin kısık olmasından dolayı özür dileyerek başladı.

Atilla Koç, "Keşke sesim böyle olmasaydı. Ama keşkelerle keşkek pişmiyor. Ben yinede icraatlarımızı anlatacağım" diyerek espri yaptı.

2005 yılında 20 milyonun üzerinde turist beklediklerini belirten Bakan Koç, "Geçen yıl 17.5 milyon turist geldi ve 13.5 milyar dolar para kazandık. Kültür varlıklarını koruyabilmek için bu paradan kaynak ayırabildik. Sayın Başbakanımızın 2010 için verdiği hedef ise 30 milyon turist. Ben bu 30 milyon turistin karşılığında alacağımız paranın da 30 milyar dolara çıkmasını arzu ediyorum. Bu yıl Antalya’ya 8 milyonun üzerinde turist gelecek. Antalya dehşet güzellik içinde. Ama bu devam edecek. Lakin biz turizmi çeşitlendirmek, turizmin destinasyonlarını farklılaştırmak zorundayız. Gazetelerde nasıl aktarırlarsa aktarsınlar, ben bunu anlatacağım. Ben gözleri açık da, kapalı da 18 saat bunu anlatmak için varım. Benim acelem var. Ülkem için acelem var. İstanbul’a gelen turist sayısı 3.5 milyon. Paris 50 milyon, Roma 40 milyon, eski eserlerini korumaktan başka hiç bir şeyi olmayan Prag 16 milyon turist alırken, benim İstanbul’um 3.5 milyon turist ağırlıyor. Ben bunların hesabını yapıyorum. Bunların iyiye, güzele ve doğruya doğru değişmesi için gün boyu rüyalar görüyorum. Hayal görmüyorum. Ben bu konuda değişen zihin yapısına fevkalade güveniyorum" dedi.

Kongre, golf, kültür ve dağcılık turizminin harekete geçirilmesi için çalışmalarının olduğunu belirten Atilla Koç, Tunus’ta dünyanın en büyük mozaik müzesi olduğunu ancak Zeugma’yı bu müzenin yaklaşık 5 katı olan mozaik müzesi haline getireceklerini belirterek, "İkonyu’mu nasıl Konya yapmışsak, Ahtamara’yı da Akdamar yapmışız. Ahdamar’da onaracağımız kilise de benim kilisemdir. Bizim kültür ve medeniyetlere bakışımız işte budur. Anadolu sadece benim medeniyetimin değil bir çok medeniyetlerin beşiğidir. Biz o beşikleri bize emanet kabul ediyoruz ve insanlık tarihinin bilgisine sunmak görevimizdir" diye konuştu.

Sinop’u yeni bir destinasyon merkezi yapacaklarını kaydeden Koç, "Benim memleketim olan Kuşadası gibi turizm bu bölgeye girseydi, bu güzel şehir mahvolabilirdi. Bizim Bakanlığımızın turizm anlayışı değiştiği için bakir kalmakla Sinop kazanmıştır. Sinop’un helikopterden bir görünüşü var ki, Sinop sizin zannettiğinizden de güzel. Demek sezonu açmak için yanlış yer seçmemişim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 18:58:37
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 19:04:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Dr Gökhan Yılmaz IP: 81.215.104.xxx Tarih : 22.04.2005 21:21:11
Ben yurt dışında turizm kentlerini iclemiş bir araştırmacıydım. Aynı zamanda dünya müzeleri üzeine araştırmala yaptım.Sinop'a 5 yıl önce gelmiştim.Çok değişik bir kent.Ancak tarihi yerler turizm'e uygun cazip hale getirilmemiş.Coğrafik yapısı dahi çok farklı bir güzel.Sinop'ta sanatsal çalışmalar yapılmalıydı.Müzeleri ve yeni ve farklı müzeler mutlaka yapılmalı.O zaman sinop çok daha zengin bir görünüme bürünür.SAYGILAR