5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Evsizlere umut kapısı

Sinop'un Ayancık ilçesinde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) tarafından evsizlere yeni bir umut kapısı açıldı.

Vakıf tarafından ilçedeki fakir ve ihtiyaç sahibi, kimsesiz, dul ve yetim ailelerden barınma ihtiyacı olanlar için konut yapımına başlandı. Konuyla ilgili yapılan 13 müracaatı değerlendiren vakıf tarafından müracaatların 7'sinde çatı tamiri ve 6'sında da ev yapımı inşaatına karar vererek çalışmalara başladı. Konuyla ilgili bilgi veren İlçe Kaymakamı Gülihsan Yiğit, amaçlarının evi oturulamayacak kadar kötü durumda bulunanlara ev yaparak ya da tamiratını gerçekleştirerek daha iyi şartlarda yaşama koşulları oluşturmak olduğunu söyledi.

Gülihsan Yiğit, "Bu kapsamda ilçemizde 13 adet müracaat yapılmış olup, bunlardan 7 adet çatı tamiri ve 6 adet ev yapımı inşaatına başlanılmıştır. Yapımına başlanılanlardan 1 ev yapımı ve 2 çatı tamiratı tamamlanmıştır. Yapımı devam edenler ise en kısa zamanda tamamlanarak hane sahibine teslim edilecektir. Bu yardımdan yararlanabilmek için fakir ve ihtiyaç sahibi, kimsesiz, dul ve yetim olmak ve evi oturulamayacak kadar kötü olup, hiçbir geliri olmamak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna kaydı bulunmamak gerekmektedir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 16:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?