3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Eylemci 33 kişi serbest

Sinop Valiliği önünde yatarak eylem yapan ve polis tarafından gözaltına alınan çoğunluğu yabancı uyruklu nükleer karşıtı 33 kişi, dün gece serbest bırakıldı. 

09-23 Ağustos tarihileri arasında Sinop'un Sarıkum mevkisinde gerçekleştirilen ve dün sona eren "Ecotopia Bisiklet Turu ve Ecotopia Kampı"na katılan bir grup çevreci, dün Sinop Valiliği önünde yatma eylemi yaptı. "Ölüm" yazılı bez parçalarını bellerine bağlayarak Valilik önünde yatan eylemcilere Sinop Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Valilik meydanında ölü gibi yatan 25'i yabancı uyruklu 33 eylemci gözaltına alındı. Dün gece sorguları tamamlanan eylemciler gece geç saatlerde serbest bırakıldı. Bu sırada eylemcilerin kamp bittiği için bir gece konaklayacağı Sinop Nükleersiz Kent ve Yaşam Derneği (SİNYAD) binası önünde polis geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Kampa katılan 80 kişilik grubun bir kısmının Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) binasında konaklamasına izin verildi. Çevreciler bugün erken saatlerde Sinop'tan ayrılmaya başladı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 16:33:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
omaz böyle şey IP: 88.224.149.xxx Tarih : 24.08.2008 20:57:13

burası Türkiye kardeşim . elini kolunu sallayarak eylem yapacağını mı sandın ? bu kadar polis ne iş yapacak göz altına alırlar tabi adamı .