5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Faciada ölenler toprağa verildi

Sinop'un Boyabat ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybeden 4 kişi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Olayda hayatını kaybedenlerin yakınları sinir krizi geçirdi.
 

Boyabat ilçesine bağlı Cemalettin köyünde dün akşam 18.30 sıralarında koyunlarını otlatan aynı aileden 8 kişi, sağanak yağmur nedeniyle bir ağacın altındaki çardağa sığındı. Bu sırada büyük bir gürültüyle çardağa düşen yıldırım nedeniyle Nazmiye Toksoy (29) ile oğlu Kadir Toksoy (16), Kadir Can Avcı (5) ve Musa Toksoy (5) olay yerinde hayatını kaybetti. Nazlı Toksoy (8) ile kardeşi Seyhan Toksoy (4), Niyaze Toksoy ile kızı Seher Toksoy (4) yaralandı.


Olay sırasında ot taşıyan ve hafif şekilde yaralanan Niyaze Toksoy koşarak olay yerine gittiğinde oğlu Musa'nın cansız bedeniyle karşılaştı, yaralanan 4 yaşındaki kızı Seher'i ise ölen kardeşine sarılmış olarak buldu. Niyaze Toksoy'un olayı köye haber vermesi üzerine, yaralılar ambulansla Boyabat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralılardan annesi Nazmiye Toksoy'u kaybeden 8 yaşındaki Nazlı Toksoy, Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, diğer yaralılar ilk müdahalelerinin ardından taburcu edildi. Bu arada, 8 yaşındaki Nazlı'nın 4 yıl önce de trafik kazasında babasını kaybettiği öğrenildi.


Olayda hayatını kaybedenler için bugün Cemalettin Köyü Camii'nde öğleden önce cenaze namazı kılındı. Namaza Vali M. Hakan Güvençer, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Mustafa Akış, AK Parti Sinop milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, İlçe Kaymakamı Yakup Tat, Belediye Başkanı Mehmet Ermiş ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Bu sırada olayda oğlu Musa'yı kaybeden Niyaze Toksoy ile gelini Nazmiye ve torunu Kadir'i kaybeden Emine Toksoy, sinir krizi geçirdi. Fenalaşan Toksoy'a, köy meydanında bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti. Gelini ve torununu kaybeden Emine Toksoy, "4 yıl önce oğlumu kaybettim. Onun emanetlerini onun yanına yolluyorum" diyerek ağıt yaktı. Kılınan cenaze namazının ardından hayatını kaybeden 4 kişi gözyaşları arasında toprağa verildi.


Bu arada yaralıları kurtaranlardan Durmuş Sertkaya, "Olay sırasında burada olan Niyaze hanım bizi aradı ve olayı anlattı. Hemen koşarak olay yerine gittik ve 112'ye haber verdik. Buraya geldiğimizde herkes yerde yatıyordu. Biz de görünce şoke olduk. Daha sonra yaralıları ambulansa bindirdik" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 15:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?