2
Mayıs
2024
Perşembe
SİNOP

Festival zamanı

"23. Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivali" 29 Temmuz 2011 Cuma günü saat 17.30'da Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Çelenk törenini müteakiben 1dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okumasıyla devam eden program ayancık belediye başkanı Ayhan Ergün'ün açılış konuşması ve kaymakam Suat yıldızın konuşmaları ile devam etti.

Çevre il ve ilçelerden büyük katılım olduğu gözlenen festivalde çeşitli etkinlikler halkoyunları ve mehteran gösterisi ile sergi açılışları yapıldı.

Kortej yürüyüşü ile devam eden 23. Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivali'nin ilk gününde yürüyüş esnasında esnaflar tarafından halka ikramlar yapılması renkli görüntüler oluşturdu.

Kortej yürüyüşü sonrasında ASİCEN Çocuk ve Spor parkının açılışının gerçekleşmesiyle ASİCEN Derneği tarafından Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz'e Plaket takdim edilerek Sağlık ocağının açılışı gerçekleştirildi.

Sağlık Ocağının açılışında doktorlar tarafından hazırlanan plaket İstanbul Ak Parti Millet Vekili Şirin Ünal tarafından Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün'e takdim edildi, ardından mehter marşları eşliğinde iskele gezisi tamamlandı.

...
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2011 Cumartesi 14:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?