5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Filistinliler için kermes

Sinop'un Boyabat ilçesinde İsrail işgali altındaki Filistinli Müslümanlar yararına kermes düzenlendi.

Şefkat Yağmuru İnsani Yardım Derneği tarafından ilçe merkezi Adnan Menderes Bulvarı'nda bir iş yerinde açılan kermesin 20 Ocak tarihine kadar hizmet vereceği bildirildi.
Kermes hakkında bilgi veren Şefkat Yağmuru İnsani Yardım Derneği Başkanı Ali Erol, yardımların uçakla Gazze'ye en yakın noktadaki Mısır Ariş Havaalanı'na, oradan da Refah Kapısı'ndan giriş yapılarak Gazze halkına ulaştırılacağını söyledi. Erol, "Şu anda sözün bittiği yerdeyiz. Ne kınama, ne de protesto.

Ne bizim için, nede İsrail'in zulüm ettiği Filistin halkı için hiçbir anlam taşımıyor. Artık bu gibi söylemlere İsrail'de aldırış etmiyor. Gazze'nin Müslüman halkı perişan. Aç ve susuz. Anlamlı olan tek şey, çocuk, kadın demeden tepesine bombalar yağdırılan, Gazze halkı için somut olarak yapabileceklerimizdir. Bu amaçla derneğimiz, mazlum Filistin halkına yardıma yönelik bir kermes düzenledi.

Kermesten elde edilecek kazanç Filistin'e gönderilmek üzere İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'na (İHH) teslim edilecektir. Kermes, 20 Ocak tarihine kadar açık kalacaktır. Boyabat halkı kermese ve Filistin halkına gereken ilgiyi gösteriyor. Kermese, satılıp paraya çevrilmesi için, çeşitli elişi ürünleri ve evde yapılan gıda ürünleri bırakılıyor. Ayrıca Boyabatlı ev hanımları kermeste, etli ekmek yapıp satıyor. Et ihtiyacını ise, Boyabatlı kasapların üstlendi" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 18:10:37
Güncelleme :13 Ocak 2009 Salı 18:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan demir IP: 88.240.26.xxx Tarih : 14.01.2009 21:08:37

BOYABATLI HEMŞEHRİLERİMİ GÖSTERMİŞ OLDUKLARI BU DUYARLILIKTAN DOLAYI KUTLUYORUM.